Laden Evenementen

Rooftop Tour Zuidas

GBC Zuidas nodigt je van harte uit voor de Rooftop Tour Zuidas 2017  in het kader van de Dutch Green Building Week (DGBW) op 27 september van 15.00 tot 17.00 uur. De DGBW staat dit jaar in het teken van Meters Maken voor het klimaat, en vindt gedeeltelijk plaats in het onlangs geopende circulaire paviljoen Circl op het Gustav Mahlerplein.

GBC Zuidas, Amsterdam Rooftop Revolution, WAterschap Amstel, Gooi en Vecht en Gemeente Amsterdam Zuidas hebben in 2016 de ambitie uitgesproken om in 2020 25.000  waterbergend groen in Zuidas te hebben gerealiseerd. We zijn met 7330 M2 goed op weg, maar hebben ook nog flink wat vierkante meters te maken.

Graag nemen we je mee naar de top van Zuidas, zodat je zelf kunt zien en beleven wat een groen, waterbergend dak doet voor een gebouw en haar gebruikers. We beginnen bij het begin: Old School, het eerste Polderdak in Zuidas en de pilot waarop veel andere groene daken zijn geïnspireerd. Hierna bezoeken we Vivaldi, het nieuwste en grootste groene dak van Zuidas met een heus wandelpad. Tot slot mogen we op het dak van De Boel, een mooie daktuin die toegankelijk is voor de bewoners en gebruikers van dit gebouw. Op elk dak zal een van de betrokkenen iets vertellen over de bijzonderheden van dat dak, en op het laatste dak wacht een borrel.

Het programma is als volgt:

15.00     Verzamelen bij Station RAI
Deelnemers verzamelen bij station RAI, hier kunnen zij een OV fiets of een Hello Bike pakken, of ze brengen een eigen fiets mee.

15.10     Welkomstwoord en fietsen naar Old School.

15.20     Old School
Kasper Spaan (Rooftop Revolutions)

15.45     We fietsen naar het polderdak bij Vivaldi,

16.00     Breevast dak Vivaldi

16.20     We fietsen naar de Boel

16.35     De Boel
Gesprek over hoe het dak bijdraagt aan de sociale cohesie van het pand.

17.00     Borrel

Ga je mee het dak op? Geef je op via Diederik@greenbusinessclub.nl

    

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.