Laden Evenementen

Kick off Zero Waste Zuidas

Het doel van het project Zero Waste Zuidas is om in gezamenlijkheid met bedrijven op de Zuidas afvalinzamelaars te motiveren om te komen tot nieuwe businessmodellen waarbij hoogwaardige verwerking leidend is en storten, verbranden of in het buitenland laten verwerken tot het verleden gaat behoren. We willen minimaal toewerken naar een uniforme, niet vrijblijvend addendum met heldere kaders die participanten kunnen toevoegen aan hun individuele aanbestedingen. Toewerken naar een collectieve aanbesteding kan tot de mogelijkheden behoren, maar hoeft niet, Daarnaast zijn er kansen om bepaalde monostromen te bundelen om zo volume te creëren dat nodig is voor hoogwaardige verwerking tegen een lagere prijs.

Hierin samen optrekken zorgt voor meer commitment op gezamenlijke ambities rondom afval en draagt bij aan het versnellen van de ontwikkelingen ten aanzien van hoogwaardige verwerking van afval (in de buurt) en bijbehorende nieuwe (disruptieve) business modellen. Daarnaast kan de aanpak in Zuidas fungeren als een blauwdruk voor andere gebieden.

ABN Amro, Accenture, AkzoNobel, Beheermaatschappij WTC, Edge (OVG), Houthoff, RAI Amsterdam en VU hebben aangegeven hier in vroeg stadium bij te betrokken te willen zijn. Het programma is in de maak. VU en RAI hebben veel ervaring met aanbesteden van afvalcontracten. Mogelijk nemen zij ons tijdens de kickoff mee in de bijkomende uitdagingen. Dit biedt ons aanknopingspunten om te komen tot een gezamenlijk ambitieniveau, concrete doelstellingen en de bijbehorende planning.

Aansluitend aan de meeting is er een lunch in Circl

Collega’s van inkoop, contracten, afval, strategie of andere kennis van afvalzaken, zijn van harte welkom. Graag de contactgegevens doorgeven. Vragen, opmerkingen? Bel of mail Nina van den Berg  Nina@greenbusinessclub.nl

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.