Laden Evenementen

Van A tot Zuidas webinar Reizen en werken in Zuidas na Corona

Ruim 20 grote organisaties in Metropoolregio Amsterdam, waaronder GBC Zuidas, ondertekenden de ‘Overeenkomst thuiswerken en flexibel reizen‘. Met haar partners in Van A tot Zuidas werkt Green Business Club Zuidas aan een gebiedsbrede aanpak mobiliteit. Samen worden er afspraken gemaakt over het spreiden van werktijden en vervoermiddelen tijdens en na COVID-19. Wie reist, kiest rustige tijden, vooral buiten de spits. Daarnaast blijft meer thuiswerken de norm. Onderdeel van de afspraken is ook dat vervoermiddelen worden afgewisseld. Zo kan een traject worden afgelegd met het openbaar vervoer, de (elektrische) fiets of een (deel)auto. De afspraken leiden tot een betere bereikbaarheid, minder files of vertragingen en een schonere lucht.

Nu werken we nog thuis, maar het einde van de pandemie komt in 2021 vermoedelijk in zicht. Hoe kijken ondernemers, werkgevers en de gemeente aan tegen het nieuwe werken en reizen in Zuidas na Corona? Hoe kunnen overheid en bedrijfsleven hier in samenwerken? Hoe gaan we de afspraken van de ‘Overeenkomst thuiswerken en flexibel reizen’ in praktijk brengen in Zuidas? Over deze onderwerpen gaat Menno van der valk, ORAM – Ondernemend Amsterdam, namens Van A tot Zuidas in gesprek met Kees Noorman, directeur ORAM – Ondernemend Amsterdam, David van Traa, directeur gemeente Amsterdam Zuidas en grote werkgevers in Zuidas.

Aanmelden
Praat mee op woensdag 3 februari van 16:00-17:00 uur en meld je nu hier aan.

Op 17 november organiseerde Van A tot Zuidas de webinar ‘Van adhoc thuiswerken tot structureel thuiswerkbeleid’. Bekijk deze hier terug.

Het platform van A tot Zuidas is een samenwerkingsverband van Green Business Club Zuidas, ORAM,  Taskforce Bereikbaarheid Zuidas, Hello Zuidasgemeente Amsterdam Zuidas, Bycs en Breikers met als doelstelling om duurzame mobiliteit van en naar Zuidas te stimuleren. Dit doet Van A tot Zuidas onder andere door het geven van individuele begeleiding aan werkgevers bij hun mobiliteitsopgaves en het organiseren van kennissessies.

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.