Laden Evenementen

E-bike Try-out 2020

Geniet van de ochtendzon en de wind in je haren, zet de auto opzij en stap op de e-bike!

Ook dit jaar start Green Business Club Zuidas verschillende E-bike Try-outs. Van het voorjaar tot en met november kunnen werknemers van Zuidasbedrijven twee weken lang gratis en vrijblijvend een e-bike of een speed pedelec van QicQ uitproberen. De gewone e-bike gaat tot ongeveer 25 km/u, met de Stromer (speed pedelec) worden snelheden tot wel 45 km/u gehaald! Voorwaarde is dat deze de auto of het OV vervangt.

Eerdere try-outs waren al een succes. Zo wilde meer dan de helft van de deelnemers na de try-out een e-bike aanschaffen voor woon-werkverkeer.

Interesse? Neem contact op met Diederik Imfeld: Diederik@greenbusinessclub.nl

 

Veel Zuidassers gingen je voor en waren enthousiast. Zo ook Menno van der Linden, Zuidas – gemeente Amsterdam. Hij woont in Haarlem en verruilde het OV voor de e-bike: “Wat was het heerlijk om op de fiets naar Zuidas te komen. Vanaf Haarlem in 40 minuten, sneller dan het OV. Andere verkeersdeelnemers moeten wel nog wennen aan zo’n snelle fiets op de rijbaan. De laatste nacht had ik hem niet opgeladen. Bij het laatste ritje moest ik de laatste kilometers ‘ouderwets’ fietsen, dat viel behoorlijk tegen!”

 

Green Business Club Zuidas organiseert dit mobiliteitsproject als onderdeel van ‘Van A Tot Zuidas‘, het platform dat duurzame mobiliteit bevordert in Amsterdam Zuidas en dat wordt gevormd door Green Business Club Zuidas, ORAM, Taskforce Bereikbaarheid Zuidas, Hello Zuidas, Gemeente Amsterdam Zuidas, Bycs en Breikers.

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.