Laden Evenementen

E-bike try-out 2021

Geniet van de ochtendzon en de wind in je haren, zet de auto opzij en stap op de e-bike!

Ook dit jaar start Green Business Club Zuidas verschillende E-bike Try-outs. Van het voorjaar tot en met oktober kunnen werknemers van Zuidasbedrijven twee weken lang gratis en vrijblijvend een e-bike of een speed pedelec van Juizz uitproberen. De gewone e-bike gaat tot ongeveer 25 km/u, met de Stromer (speed pedelec) worden snelheden tot wel 45 km/u gehaald! Voorwaarde is dat deze de auto of het OV vervangt.

Eerdere try-outs waren al een succes. Zo wilde bijvoorbeeld in 2019 meer dan de helft van de deelnemers na de try-out een e-bike aanschaffen voor woon-werkverkeer en in 2020 meer dan de helft van de deelnemers aan een leaseprogramma deelnemen van de werkgever.

Interesse? Neem contact op met Diederik Imfeld, projectmanager Mobiliteit via diederik@greenbusinessclub.nl.

 

 

Veel Zuidassers gingen je voor en waren enthousiast. Zo ook Menno van der Linden, Zuidas – gemeente Amsterdam. Hij woont in Haarlem en verruilde het OV voor de e-bike: “Wat was het heerlijk om op de fiets naar Zuidas te komen. Vanaf Haarlem in 40 minuten, sneller dan het OV. Andere verkeersdeelnemers moeten wel nog wennen aan zo’n snelle fiets op de rijbaan. De laatste nacht had ik hem niet opgeladen. Bij het laatste ritje moest ik de laatste kilometers ‘ouderwets’ fietsen, dat viel behoorlijk tegen!”

Een andere deelnemer aan de e-bike try-out is na twee weken op de e-bike fietsen zo enthousiast dat zij direct een e-bike heeft aangeschaft: “Het project heeft mij de kans gegeven om de voordelen echt te ervaren en te bepalen welke fiets ik wil aanschaffen, een sportievere fiets dan in eerste instantie gedacht. De tochten langs de Amstel van en naar werk zijn heerlijk. De e-bike geeft net dat beetje extra waardoor je met plezier naar je werk fietst en voorkomt dat je bezweet aankomt!”

Green Business Club Zuidas organiseert dit mobiliteitsproject als onderdeel van ‘Van A Tot Zuidas‘, het platform dat duurzame mobiliteit bevordert in Amsterdam Zuidas en dat wordt gevormd door Green Business Club Zuidas, ORAM, Taskforce Bereikbaarheid Zuidas, Hello Zuidas, Gemeente Amsterdam Zuidas, Bycs en Breikers.

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.