2017/12/29 geplaatst in Mensen

Aanpak eenzaamheid ouderen prioriteit in gebiedsplan Buitenveldert/Zuidas

Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid publiceert ieder jaar een gebiedsplan waarin de prioriteiten voor het gebied Buitenveldert/Zuidas zijn vastgelegd. In dit plan staat een overzicht van onderwerpen die komend jaar extra aandacht krijgen. De thema’s in het gebiedsplan komen voort uit de gebiedsagenda, die in 2015 door de gemeenteraad is vastgesteld.
In het Gebiedsplan Buitenveldert/Zuidas 2018 zijn verlevendiging van Zuidas, investeren in de ecologische kwaliteit van parken, groen en water, extra voorzieningen voor ouderen, verbinding tussen bewoners Buitenveldert en Zuidas en aanpak eenzaamheid enkele van de prioriteiten die zijn vastgesteld.

Vraag-maar-raak
Specifiek opgenomen in het nieuwe plan zijn ook de Vraag-maar-raak-lunches, die Green Business Club Zuidas sinds 2017 in samenwerking met de gemeente organiseert. Tijdens deze lunches wordt een groep ouderen uit Buitenveldert bij een participant van GBC Zuidas uitgenodigd voor de lunch.  Zij krijgen een korte uitleg en een rondleiding, die wordt gevolgd door een feestelijke lunch. Bij de lunch schuiven werknemers van het betreffende bedrijf aan en gaan met de ouderen in gesprek. De Vraag- maar-raak-lunches worden als zeer positief ervaren, zowel door de ouderen als door de werknemers.

Drie lunches in 2018
In 2017 werden lunches gehost door RAI Amsterdam, het WTC en de VU. In 2018 gaan we samen met gemeente Amsterdam door met dit mooie project en organiseren we door het jaar heen drie Vraag-maar-raak-lunches bij verschillende participanten.

Wil je meer weten over dit project of een keer een lunch hosten? Neem contact op met projectmanager Mensen Diederik Imfeld Diederik@greenbusinessclub.nl

Lees hier het gebiedsplan Buitenveldert/Zuidas