2017/11/16 geplaatst in Afval, Algemeen, Challenge

Mooie nieuwe uitdagingen Green Business Challenge

Aanpak van e-waste en sustainable fashion, dat zijn de twee nieuwe projecten van de Green Business Challenge Zuidas. Op vrijdag 3 november kwamen de deelnemers voor het eerst bij elkaar, werden teams gevormd en uitdagingen geformuleerd. In vijf maanden tijd gaan zij deze twee thema’s aanpakken en samen een verschil maken!

Team e-waste

Bestaat uit: Lisa Koopman RAI Amsterdam, Hein-Willem Blokland Accenture, Linda Gottmer GO VU

Doelstelling en aanpak
Het team gaat de stroom e-waste die in Zuidas gegenereerd wordt aanpakken door gebruikte elektronica een nieuwe bestemming te geven. Als een nieuwe bestemming niet mogelijk is, zorgen ze er voor dat de elektronica zo goed mogelijk gerecycled wordt. Ook willen zij de inkoop van elektronica circulair maken, zodat er minder e-waste ontstaat. Zij beginnen dit project met het in kaart brengen van de huidige stroom e-waste in Zuidas, en het beleid hiervoor.

Team Sustainable Fashion

Bestaat uit: Charlotte Jacobs Loyens & Loeff, Pauline van Schaik RAI Amsterdam,  Cameron Lie Martinez Loyens & Loeff, Tamara Veldboer Accenture

Doelstelling en aanpak
Team Sustainable Fashion wil minimaal 2000 mensen in Zuidas een duurzame kledingkeuze laten maken door middel van het recyclen van kleding dan wel aanschaffen van een duurzaam kledingstuk. Om dit te bereiken willen zij automaten in kantoorgebouwen plaatsen met daarin duurzame panty’s. Hiernaast willen ze een  pop-up store met duurzame kleding in Zuidas opzetten die ook als inzamelingspunt voor oude en kapotte kleding kan functioneren, en ze gaan een kledingrecycling actie opzetten.

De twee teams gaan de komende maanden aan de slag met deze mooie uitdagingen. In de loop van deze vijf maanden komen zij nog twee keer een dag bij elkaar met de coaches van Eyeopenerworks om de vorderingen, de struikelblokken en hun persoonlijke ontwikkeling te bespreken. De Challenge wordt afgesloten met een feestelijke presentatie in april 2018.

We wensen de twee teams heel veel succes!