2017/09/16 geplaatst in Groen, Klimaat, Water

25.000 m2 Parkdak in Zuidas in 2020

Ook in Nederland valt het water weer met bakken uit de hemel! Dit zorgt voor veel overlast in steden en op de weg, vooral omdat het Nederlandse rioolsysteem niet op dergelijke hoeveelheden regenwater is gebouwd. Green Business Club Zuidas pakt samen met Waternet, Gemeente Amsterdam en Rooftop Revolution wateroverlast op een duurzame manier aan.

Parkdak
Eline Kik, programmadirecteur van GBC Zuidas, lanceerde tijdens het Rooftop Symposium in Circl van ABN AMRO op 8 september de gezamenlijke ambitie om voor 2020 25.000 m2 waterbergend groen dak in Zuidas aan te leggen. De innovatieve groene daken, oftewel Parkdaken, hebben een speciaal waterbergend systeem dat regenwater opvangt en gefaseerd loslaat. Dit voorkomt wateroverlast op de straten. Nergens ter wereld wordt zo innovatief omgegaan met water op daken als in Zuidas. Hier ligt dan ook het eerste Parkdak van Amsterdam.

Goed op weg
In Zuidas is inmiddels 7332 m2 Parkdak gerealiseerd of in aanbouw. Naast het eerste Parkdak op broedplaats Old School aan de Gaasterlandstraat, hebben het kantoor van Accenture, De Boel aan de De Boelelaan, kantoorgebouw Vivaldi van Breevast, het B-Building van COD en een groen dak. Ook op het kantoor van Houthoff Buruma, het nieuwe NU.VU-gebouw en het nieuwe Postcodeloterij- gebouw komen groene daken. We zijn dus al een eind op weg, maar hebben nog flink wat meters te gaan. Daar zetten de samenwerkende partijen zich de komende jaren 100% voor in!

Het dak op
Op 27 september as. organiseert GBC Zuidas een Roof Top Tour waarbij we de mooiste groene daken van Zuidas bezoeken. De tour is gratis en toegankelijk voor iedereen die dit interessant vindt. Meer informatie vind je hier