Werkgroep Mobiliteit

Participanten binnen de projectgroep Mobiliteit zetten zich gezamenlijk in om woon-werkverkeer en de andere vormen van transport in Zaanstad te verduurzamen.

In Zaanstad is een divers mobiliteitsaanbod aanwezig. Toch is de transitie naar emissievrije mobiliteit een complexe opgave, waarbij samenwerking belangrijk is.

Gratis mobiliteitsscan

De projectgroep biedt in samenwerking met stichting Breikers gratis mobiliteitsscans aan aan Zaanse werkgevers.

Paul Hoffschult van Stichting Breikers licht toe: “wij bieden gratis mobiliteitsscans aan voor ondernemers in de MRA regio. Op basis van die scan geven we een advies uit over het mobiliteitsbeleid. Bij een gemiddelde bedrijf geven we zo’n 40 uur advies.”

Breikers begint met het bepalen van de doelstelling van het bedrijf. Dat kan gaan om duurzaamheid, kosten, vitaliteit of een verhuizing. Daarna wordt door hun tool inzichtelijk gemaakt aan welke knoppen de werkgever kan draaien en welk effect dat heeft op CO2 uitstoot, faciliteiten of vitaliteit van de medewerkers. 

Na het uitvoeren van de scan kijkt Breikers samen met de werkgever waar het bedrijf op wilt inzetten. Als de koers is bepaald helpt Breikers bij het verder uitwerken van de plannen voor dat bedrijf. Er wordt gekeken naar meerdere aspecten, zoals regelingen, vergoedingen en de benodigde faciliteiten.

Het nieuwe mobiliteitsbeleid kan leiden tot lagere kosten, lagere CO2 uitstoot en hogere vitaliteit en minder ziekteverzuim onder werknemers.

 Meer informatie of aanmelden voor de mobiliteitsscan? Mail nu naar anne@greenbusinessclub.nl 

Verkenning HUBS in Zaanstad

Naast de mobiliteitsscans werken de projectgroep en Gemeente Zaanstad samen met betrokken bedrijven aan de realisatie van een HUB in Zaanstad. De ambitie is om in 2021 met een pilot van deelauto’s te starten op bedrijventerrein Noorderveld – Molletjesveer. Samen met bouwbedrijven uit het gebied wordt ook een logistieke HUB onderzocht. Ondanks dat HUB een hypewoord lijkt te worden, moeten we de functionaliteit ervan niet onderschatten: een strategisch centraal gelegen plek waar diverse mobiliteitsfuncties worden gedeeld zoals (bouw) logistiek, deelauto’s en -fietsen, parkeergelegenheid, oplaadvoorzieningen en opslag.

Wilt u zich ook aansluiten bij de projectgroep Mobiliteit of wilt u graag meer informatie hebben over dit onderwerp, mail dan naar anne@greenbusinessclub.nl.

Deze pagina wordt gevuld met concrete projecten in Zaanstad. Een compleet overzicht van de afgeronde en andere lopende projecten van andere Green Business Clubs is de te vinden op de GBC Kennisbank.

Projectgroep: Werkgroep Mobiliteit

Verkenning HUBS in Zaanstad

De projectgroep Mobiliteit en Gemeente Zaanstad werken samen met betrokken bedrijven aan de realisatie van een HUB in Zaanstad. De ambitie is om in 2021 met een pilot van deelauto’s te starten op bedrijventerrein Noorderveld – Molletjesveer. Samen met bouwbedrijven uit het gebied wordt ook een logistieke HUB onderzocht. Ondanks dat HUB een hypewoord lijkt te worden, moeten we de functionaliteit ervan niet onderschatten: een strategisch centraal gelegen plek waar diverse mobiliteitsfuncties worden gedeeld zoals (bouw) logistiek, deelauto’s en -fietsen, parkeergelegenheid, oplaadvoorzieningen en opslag.

Lees meer