Werkgroep Circulair

Onze ambitie: ketens sluiten met focus op de lokale samenwerking tussen industrie, MKB-ers, overheid en onderwijs. Dat doen we door circulaire initiatieven te versterken en op te schalen, en kennis over circulariteit met elkaar te delen.

In 2021 richt de werkgroep zich op twee concrete projecten:

  1. De Circulair Furniture Challenge
    Dit is de uitdaging waarin studenten gebruikersvoorwerpen maken van reststromen van Zaanse organisaties. Voor dit project zoeken wij Zaanse onderwijsinstellingen die willen meedoen in de challenge en Zaanse ondernemers die hun reststromen een tweede leven willen geven.
  2. Circulaire Bedrijventerreinen
    We verkennen manieren om de afvalstromen op de bedrijventerreinen in Zaanstad inzichtelijk te maken, bijvoorbeeld door afvalscans. Met die informatie op zak zoeken we naar circulaire oplossingen voor de grootste afvalstromen. Denk bijvoorbeeld aan een afvalhub: een fysieke locatie waar reststromen worden gekoppeld aan start-ups en ondernemers die de stromen een tweede leven geven.

Wilt u zich ook aansluiten bij de projectgroep Circulair of wilt u graag meer informatie hebben over dit onderwerp, neem dan contact op met Anne Twilt via anne@greenbusinessclub.nl.

Deze pagina wordt gevuld met concrete projecten in Zaanstad. Een compleet overzicht van de afgeronde en andere lopende projecten van andere Green Business Clubs is de te vinden op de GBC Kennisbank.

Projectgroep: Werkgroep Circulair

De Circular Furniture Challenge

De Circular Furniture Challenge van Green Business Club Zaanstad daagt studenten uit om met reststromen van Zaanse bedrijven een vernieuwend, circulair en functioneel gebruiksvoorwerp te ontwerpen en maken. Leerlingen die deelnemen leren over de circulaire economie en wat dat praktisch voor hen kan betekenen. Door middel van dit project hopen we bewustzijn op het gebied van circulariteit te vergroten en veel andere bedrijven aan het denken te zetten over hun reststromen en de waarde daarvan.

Lees meer