Foekens BV

Foekens Sloopcombinatie BV is een sloopbedrijf opgericht in 1980 en gevestigd op bedrijventerrein Achtersluispolder. Naast sloopwerkzaamheden voert Foekens ook schoonmaakwerkzaamheden uit, verwijdert  asbest en levert circulaire bouwmaterialen. Met deze werkzaamheden is Foekens in 2017 begonnen en momenteel wordt meer dan 90% van de materialen die uit de gebouwen wordt gesloopt, hergebruikt.

Wat doet Foekens Sloopcombinatie BV op het gebied van duurzaamheid?
De meeste materialen die we uit panden halen, geven we gratis weg. Op deze manier helpen we goede doelen, mensen met een laag inkomen en mensen die graag circulair willen bouwen. Zo geven we bijvoorbeeld materialen aan de Fixbrigade, een initiatief van participatiebedrijf Werkom. Vanuit wijkcentrum De Poelenburcht helpt de Fixbrigade bewoners in de wijk met het isoleren van hun woning. Zij krijgen van ons bijvoorbeeld isolatiedekens die uit systeemplafonds komen om de huizen mee te verduurzamen.Ja zeker.

Door deelname aan GBC Zaanstad zijn we in contact gekomen met Bregje Smulders van Forbo. Wij halen bij sloopprojecten ook Marmoleum vloeren uit oude panden. Die marmoleum vloeren wilt Forbo graag hebben voor een pilot die zij uitvoeren met circulaire vloeren. Door samen te werken creëren we een win-win situatie: wij hebben een hoogwaardige afnemer van sloopmateriaal en kan Forbo komt gemakkelijker aan end-of-life marmoleum.

Waarom zijn jullie participant van Green Business Club Zaanstad?
Wij willen circulair slopen versnellen, binnen en buiten de Zaanstad. Daarvoor hebben we de juiste samenwerkingspartners nodig, zoals bijvoorbeeld Forbo. We hopen samen met andere Zaanse duurzame koplopers stappen te kunnen zetten op dit gebied. Daarnaast hoop ik op een goede uitwisseling van kennis: wij hebben ervaring die we kunnen inbrengen, en anderen bedrijven weten weer dingen die ons kunnen helpen.