Studenten, scholieren en kunstenaars maken circulaire designs van Zaanse reststromen

The Circular Challenge van GBC Zaanstad daagt studenten, scholieren en kunstenaars uit om met reststromen van Zaanse bedrijven een vernieuwend, circulair design te komen. Het project is een initiatief van de werkgroep Circulair, waarin Forbo Flooring, GZ OfficeXperience, Rutte Groep en Gemeente Zaanstad participeren.

Doelstellingen
De opzet van de Circular Furniture Challenge dient een aantal additionele doeleinden:

  • Onderwijs en bedrijfsleven betrekken in de transitie naar de Circulaire Economie
  • De circulaire economie praktisch maken – niet alleen erover praten maar aan de slag. Geef het handen en voeten
  • Nieuwe verdienmodellen ontdekken door reststromen een nieuw leven te gunnen
  • De circulaire economie meer bekendheid geven onder een breder publiek (onderwijs, bedrijfsleven (MKB). 

Resultaten

Ieder jaar verrassen de deelnemers weer met hun creativiteit en mooie resultaten. De challenge van 2022 is in volle gang! Leerlingen doen mee van het Zuiderzee College, het Zaanlands Lyceum, het Sint Michael College en het Hout- en Meubileringscollege. Deze leerlingen hebben een hele andere achtergrond, en komen daardoor hoogstwaarschijnlijk ook met hele andere oplossingen. Deelnemende bedrijven Forbo Flooring, GZofficeXperience, Rutte Groep en The Eydenberg zijn erg benieuwd wat de deelnemers dit jaar van hun reststromen zal maken.

Een greep uit de resultaten van vorig jaar:

Meedoen?
De challenge is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement! Zowel onderwijsinstellingen als Zaanse bedrijven met reststromen kunnen zich voor  aanmelden voor de challenge. Dus werk jij bij een onderwijsinstelling in de Zaanstreek? Of heb jij afval- of reststromen, en ben je benieuwd wat enthousiaste en creatieve studenten daarvan kunnen maken? Neem dan contact op met anne@greenbusinessclub.nl.