Laden Evenementen

Webinar Label C verplichting kantoren

Per 1 januari 2023 dienen kantoorgebouwen met een vloeroppervlakte van meer dan 100 m2 minimaal te voldoen aan energielabel C. Een label moet worden opgesteld door een erkend EPA-U adviseur. Meer weten? Meld je dan nu aan voor de webinar over de Label C verplichting voor kantoren op dinsdag 29 juni.

Toezicht en handhaving vanaf 1 januari 2023
Energielabel C voor kantoren is onderdeel van de bouwwetgeving waarmee de overheid regels stelt aan de minimale energiezuinigheid van kantoorgebouwen die nodig is om de klimaatdoelen te behalen. Indien gebouwen in 2023 niet over een geldig energielabel C (of beter) beschikt, dan mag het niet meer als kantoor worden gebruikt. U kunt de labelstatus van uw gebouw controleren via de website EP-online. GBC Zaanstad participant de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied controleert namens gemeente Zaanstad op naleving van energielabel C. Deze handhaving zal starten per 1 januari 2023. 

Advies bij verbouwing
Op langere termijn zal de wetgeving voor energiebesparing steeds strengere normen gaan stellen om te kunnen voldoen aan de Europese en nationale doelstellingen. Als eigenaar ben je (mede)verantwoordelijk voor de energieprestatie van het gebouw en voor de overheid het eerste aanspreekpunt. Mocht je van plan zijn om te gaan verbouwen, dan raden wij u aan verdergaande besparingsmaatregelen te overwegen en te anticiperen op toekomstige aanscherping van de normen. 

Waar moet u aan voldoen en hoe vraagt u het energielabel aan?
Op de website van RVO lees je hoe je een energielabel kunt aanvragen of verlengen en in welke gevallen  kantoren zijn uitgezonderd van de verplichting. Een label moet worden opgesteld door een erkend EPA-U adviseurHet maken van een label duurt één tot enkele weken en is na vaststelling 10 jaar geldig. 

Green Business Club Zaanstad organiseert webinar
Green Business Club (GBC) Zaanstad organiseert op dinsdag 29 juni (16.30 – 17.30) uur een Webinar over de Label C verplichting voor kantoren. Naast algemene informatie over de wetgeving en handhaving, hoort u ook hoe u kunt profiteren van collectieve inkoopkortingen en presenteren diverse (lokale) partijen zich die u kunnen ontzorgen en helpen bij de stappen die u moet nemen uw kantoorpand te verduurzamen.

Dan zal ook bekend zijn tegen welke prijskorting u gebruik kunt maken van lokale energie-adviseurs U kunt zich hieronder aanmelden.

 

Meer Evenementen


Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.