2024/01/22 geplaatst in Circulair

Inspirerende Opening Circulair Challenge 2023-2024 in Art Zaanstad

Afgelopen vrijdag verwelkomde Art Zaanstad met trots de start van de expositie Circulair Challenge 2023-2024, waarbij leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege, St. michael college en het Zaanlands lyceum hun indrukwekkende ontwerpen onthulden. Gedurende de afgelopen 4 maanden hebben deze leerlingen met toewijding gewerkt aan duurzame kunstwerken, vervaardigd met reststromen van gerenommeerde bedrijven, zoals Forbo Flooring Systems, GZofficeXperience Nederlandse Spoorwegen, Baars & Bloemhoff / DSG, en DeBiebZaanstreek.

De Circulair Challenge streeft naar meerdere doelen, waaronder het verhogen van circulair bewustzijn, het betrekken van onderwijs en bedrijfsleven in de transitie naar de Circulaire Economie, en het ontdekken van nieuwe verdienmodellen door reststromen een nieuw leven te gunnen.

Het officiële programma begon met een terugblik op het proces door projectmanager Bibi Looijestijn, gevolgd door inzichten van Marc Aijtink, directeur van Art Zaanstad, over de relatie tussen kunst en duurzaamheid. De kroon op het werk was de enthousiaste presentatie van de creatie door Wessel Helmsing & Lieke Wijbenga. Wethouder Rene Tuijn opende vervolgens de expositie, waarna de aanwezigen konden genieten van smakelijke drankjes en hapjes.

Deze adembenemende creaties zijn te bewonderen tot en met 25 februari in Art Zaanstad. Bezoekers die het Hembrugterrein bij Art betreden, worden aangemoedigd om deze inspirerende tentoonstelling niet te missen!

Een speciale dank aan de betrokkenen, waaronder Jelmer Reus, Saskia Dekker, Bregje Smulders, Natasja Rikken en Lowieke De Vries, voor hun onmisbare bijdragen aan dit bijzondere project.

Meer informatie
Wil je meer weten over de Circulair Challenge? Neem contact op met Bibi Looijestijn via circulairzaanstad@greenbusinessclub.nl.