2023/01/23 geplaatst in Geen categorie

Oproep: GBC Zaanstad zoekt projectleider Circulaire Economie

Wil je samenwerken met bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen aan de ontwikkeling van de circulaire economie in het gebied? Dan komen we graag met jou in contact! Stichting Green Business Club (GBC) Zaanstad is per 1 maart op zoek naar een projectleider Circulaire Economie met een ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit. Een netwerk in Zaanstad en affiniteit met circulariteit is een pré.

Green Business Club
Een Green Business Club (GBC’s) bestaat uit gemeenten en bedrijven, gevestigd of nauw betrokken bij een bepaald gebied. Deze partijen, participanten genoemd, delen kennis en richten zich gezamenlijk op concrete projecten en initiatieven om te verduurzamen. Een lokale GBC wordt ondersteund door GBC Nederland. Momenteel zijn er in totaal 16 lokale GBC’s door het land.

GBC Zaanstad
GBC Zaanstad bestaat uit 19 participanten die samenwerken aan het versnellen van de duurzaamheidstransitie in Zaanstad. De club verbindt lokale bedrijven, overheden en kennisinstellingen om samen concrete duurzame projecten te realiseren. We werken samen in drie werkgroepen: energietransitie, mobiliteit en circulair.

Achtergrond
We zoeken een projectleider voor werkgroep Circulaire Economie. De ambitie van de werkgroep is om ketens te sluiten met focus op de lokale samenwerking tussen industrie, MKB-ers, overheid en onderwijs. Dat doen we door circulaire initiatieven te versterken en op te schalen, en kennis over circulariteit met elkaar te delen. We werken aan de missie via concrete projecten en via het versterken van de participanten met kennissessies en netwerk.

Een mooi voorbeeld van een project is de Circular Challenge.

Taken van de projectleider:

 • Het initiëren, organiseren en coördineren van projecten en trajecten, in nauwe samenwerking met de werkgroep/ het bestuur.
 • Het organiseren en faciliteren van de werkgroepbijeenkomsten (live of via Teams)
 • Het organiseren en faciliteren van (live en online) evenementen in samenwerking met de programmamanager
 • Contact onderhouden met externe (lokale) stakeholders en GBC Nederland.
 • Het signaleren van knelpunten en verbetermogelijkheden binnen de projecten en het coördineren van verbetermaatregelen.
 • Jaarplan en begroting opstellen.

Voorwaarden:

 • Intrinsiek gemotiveerd om de circulaire economie binnen het gebied en de betreffende organisaties verder te ontwikkelen.
 • Goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).
 • Een hands-on-mentaliteit. Ons motto is “niet lullen maar poetsen”.
 • Bekendheid met het betreffende gebied en bij voorkeur ook met de bedrijven die er gevestigd zijn
 • Inhuur op urenbasis (verwachte inzet ca. 4 a 5 uur per week).
 • Uurtarief in overleg en op basis van ervaring (Indicatie: €60 – €80 per uur).

Een combinatie met onze andere open vacature is mogelijk. Kijk voor meer informatie over deze rol hier.

Vragen
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Anne Twilt, huidig programmamanager, via anne@greenbusinessclub.nl of 0625214436.

Contact
Heb je interesse in deze vacature? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Mail je CV en motivatie naar Anne Twilt via anne@greenbusinessclub.nl.