2022/11/24 geplaatst in Energie, Geen categorie

Gratis deelname aan pilots van Actienetwerk 15% Gas Terug voor energiebesparing tot 25%!

Het Actienetwerk 15% Gas Terug werkt aan het realiseren van een structurele reductie van het gasgebruik in de Metropoolregio Amsterdam. In dat kader zijn twee pilots gestart met technieken die ondernemers in de MRA-regio helpen veel energie te besparen zonder dat grote investeringen nodig zijn.

Voor een gelimiteerd aantal bedrijven en instellingen geldt dat deze een jaar lang kosteloos kunnen deelnemen aan de pilots. Wilt u weten of deelname voor u relevant is? Lees dan verder.

Pilot 1: met FreezerData voor bedrijven met koel- en/of vriesinstallatie:

Koel- en vriesinstallaties worden door veel bedrijven en instellingen gebruikt en de inzet daarvan vraagt flink wat energie. Ervaring leert dat er best mogelijkheden zijn om dat energieverbruik flink te reduceren.

FreezerData is een slim, digitaal en draadloos bewakingssysteem dat de temperatuur en andere parameters van uw koelapparatuur monitort. Blijft bijvoorbeeld de deur van de vriezer vaak te lang open staan? Of staat het systeem te koel of warm afgesteld? U krijgt meldingen in een overzichtelijk online dashboard, zodat u direct actie kunt ondernemen. De ervaring leert dat een besparing op het elektriciteitsverbruik met wel 25 procent mogelijk is. Tel uit uw winst.

Voor wie? bedrijven waar hun vriezer en/of koeling een relatief groot aandeel hebben in hun energiehuishouding (bijvoorbeeld bedrijven die werken met versproducten).

Pilot 2: ‘Datagedreven monitoring’ voor bedrijven / organisaties met een gebouwbeheersysteem:

Bedrijfspanden, kantoren en zorginstellingen staat vol apparatuur die energie verbruikt. En dat kan wel wat duurzamer. Maar hoe krijg je een duidelijk beeld van de energieverspillers?

Deze pilot bestaat uit drie stappen, waarvan de eerste stap bekostigd wordt door het Actienetwerk 15% Gas Terug. De stappen zijn als volgt:

  1. U ontvangt een energiemanagementsysteem dat u inzicht geeft in de verbruiksprofielen. Denk hierbij aan het gemiddelde dagprofiel of een gedetailleerde verbruiksanalyse op 15/60-minutenniveau. Op basis van een algemene analyse krijgt u inzicht in mogelijke besparingen.
  2. U combineert uw energiedata combineren met de data uit uw Gebouwbeheersysteem. Dat geeft u een gedetailleerd inzicht in de prestaties van uw gebouw. Waar zitten de besparingen die kunnen worden gerealiseerd door betere instellingen? Waar functioneren installaties niet daar behoren? Waarom staat de verwarming in mijn (kantoor)pand eigenlijk aan in het weekend? Deze inzichten worden verstrekt in een separate PDF rapportage.
  3. U stuurt uw apparaten aan via Dynamische sturing. Dit optimaliseert de instellingen van de apparatuur in uw pand automatisch. Dat leidt gemiddeld – zónder investering in apparatuur – tot een besparing van 20% op gas of warmte en 5% op elektriciteit

Voor wie? bedrijven met veel kantoorruimte of grote bedrijfshallen waarin wordt gewerkt. De pilot heeft het meeste effect bij grootverbruikers met een gebouwbeheersysteem (GBS).

 Bent u geïnteresseerd in deelname aan een of beide pilots? Meldt u direct aan via een e-mail naar anne@greenbusinessclub.nl of check eerst de flyer hieronder voor meer informatie.

flyer pilots energiebesparing bedrijventerreinen