2022/06/27 geplaatst in Algemeen

GBC Zaanstad Collectieve HIRB+ subsidieaanvraag is toegekend!

De eerste collectieve HIRB+ aanvraag van GBC Zaanstad ter behoeve van de duurzame investeringen van tien Zaanse bedrijven is toegekend. De subsidie bedraagt 10% (PV-zonnepanelen) en 20% (overige duurzaamheidsmaatregelen) van de totale investeringssom. De subsidie wordt verstrekt door Provincie Noord-Holland.

De aanvraag – die GBC Zaanstad in januari 2022 indiende – is op 16 juni 2022 officieel toegekend door de provincie. Er wordt in totaal € 289.338,25 geïnvesteerd in duurzaamheidsmaatregelen, waarvan € 38.421,- wordt gesubsidieerd. GBC Zaanstad nam in samenwerking met Nova Connect het gehele aanvraagproces voor de deelnemende bedrijven uit handen. Daarnaast ondersteunde zij deelnemers bij de technische haalbaarheidsstudie & de offerteaanvraag en -beoordeling. Ten slotte biedt GBC Zaanstad waar nodig begeleiden bij de implementatie van de maatregelen.

Voor de zomervakantie doen wij een tweede collectieve subsidieaanvraag.

Heeft u plannen voor duurzame investeringen? Informeer naar de mogelijkheden om deel te nemen aan de collectieve aanvraag! Stuur een mailtje naar Anne@greenbusinessclub.nl