2022/04/07 geplaatst in Circulair

Nieuwe lamp van een stukje Zaanse vloer

Als we in 2030 50% minder primaire grondstoffen gebruiken dan ziet van alles er straks anders uit.  Zo ook onze lampen. Het meest duurzame is gebruiken wat we al hebben. Dus ‘gewoon’ je oude lamp laten hangen, opknappen of een tweedehands lamp kopen. Maar als je echt een nieuwe lamp nodig hebt, dan kun je ook een lamp kopen die gemaakt is van materiaal wat eigenlijk zou zijn weggegooid.

Zo maakte Menke Kleton, student creatief vakvrouw bij het Hout- en Meubileringscollege, een lampenkap van snijafval van een linoleum vloer van Forbo Flooring. Genaamd Evi lampenkap. Menke ontwierp de lampenkap tijdens haar deelname aan de Circular Furniture Challenge 2020 van Green Business Club Zaanstad.

Het ontwerp van de Evi Lampenkap werd zo enthousiast ontvangen dat Menke besloot een (klein) aantal lampenkappen te produceren voor de verkoop. De lampenkappen zijn met de hand gemaakt en worden in kleine oplage geproduceerd in een aantal kleuren.

Interesse in een circulaire lampenkap van Zaanse bodem? Neem dan snel contact op met Menke via: menkekleton@gmail.com