2022/03/31 geplaatst in Energie

Doe mee in de collectieve HIRB+ subsidieaanvraag voor Zaanstad en bespaar tot 20%!

Green Business Club Zaanstad (GBC Zaanstad) helpt Zaanse ondernemers bij verduurzaming. Eén manier waarop we dat doen is door collectieve subsidieaanvragen voor ondernemers die concrete stappen willen ondernemen. GBC Zaanstad neemt daarbij het gehele aanvraagproces uit handen.

Begin 2022 vroegen we voor tien Zaanse bedrijven de HIRB+ subsidie aan om te investeren in LED en zonnepanelen. Deze bedrijven vroegen 10% (zonnepanelen) en 20% subsidie (alle overige investeringen), waardoor ze hun investering sneller terugverdienen! Komende maand doen we weer zo’n aanvraag. Doet u mee?

De HIRB+ subsidie is voor concrete verduurzamingsmaatregelen
In april doen we opnieuw een aanvraag voor de HIRB+ subsidie van Provincie Noord-Holland. De subsidie kan worden verstrekt voor het realiseren van fysieke duurzaamheidsmaatregelen die zijn gericht op energiebesparing, gebruik en opwek van duurzame energie aan een bedrijfsgebouw(en) of in de openbare ruimte op een bestaand bedrijventerrein in Noord-Holland. Concreet zijn dit:

 • LED-verlichting
 • Restwarmtebenuttingssysteem
 • Warmte- en koudeopslag (WKO)
 • Windturbine tot 7 m, rotorblad tot 5 m
 • Oplaadpunten elektrische auto
 • Groen/gas opslag- en/of tankvoorziening
 • Ventilatiesysteem of –box(en) met warmteterugwinning
 • Vraaggestuurd ventilatiesysteem
 • Zonnepanelen (hybride/zon-PV)
 • Zonneboilersysteem
 • Zonnecollectoren
 • LT-verwarmingssysteem
 • Dakisolatie
 • Vloerisolatie
 • Muurisolatie
 • Gevelisolatie
 • Doe-het-zelf-isolatie (materiaalkosten)
 • HR isolatieglas
 • Aanpassen dakconstructie t.b.v. plaatsing zonnepanelen

Hoe doet u mee?
Heeft u verduurzamingsplannen en wilt u meedoen met de aanvraag of de mogelijkheden bespreken? Dan kunt u een mailtje sturen naar anne@greenbusinessclub.nl. Wij nemen dan vrijblijvend contact met u op om de voorwaarden voor deelname te bespreken.