2021/10/12 geplaatst in Mensen

Maak kennis met onze nieuwe participant: THE EYDEN BERG 

Green Business Club (GBC) Zaanstad verwelkomt weer een nieuwe participant. Dit keer heten we THE EYDEN BERG welkom, dat in januari 2021 het bedrijf 123schuifdeuren.nl heeft overgenomen. We gingen in gesprek met Nadine Commandeur, werkzaam bij THE EYDEN BERG en 123schuifdeuren.nl als Marketing en Design director, over de bedrijven, duurzaamheid, de link met het Zaanse en participantschap van GBC Zaanstad.

THE EYDEN BERG en 123schuifdeuren.nl
Een snel groeiend en creatief retail productiebedrijf dat zich richt op de 3D conceptontwikkeling, productie en installatie marketingcampagnes, complete winkels, pop-up concepten en winkelmeubilair van toonaangevende merken. Dat is onze nieuwe participant THE EYDEN BERG. In januari 2021 heeft THE EYDEN BERG 123schuifdeuren.nl overgenomen, dat zich richt op betaalbare maatwerk kasten bij particulieren.

Wat betekent duurzaamheid voor THE EYDEN BERG en 123schuifdeuren.nl?
Geen dag is hetzelfde in de retail. Het is een dynamische branche die inspeelt op vele factoren en momenten. Dat vraagt wat van je flexibiliteit en materiaalgebruik. Dit is een branche waar veel potentie is voor duurzaamheid: Wij zijn ‘bold’ en trekken gelijkgestemde klanten en merken aan door groots en hardop te dromen. We zijn een teamspeler. We delen onze kennis en kunde om het team, de klant of het hele vakgebied vooruit te helpen. We zijn innovatief en vinden het belangrijk mee te denken en mee te doen op het gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid staat bij ons niet gelijk aan een ‘geitenwollensokken’ imago en dat trekt onze klanten juist aan. Wij merken dat veel retailmerken en consumenten steeds meer open staan en vragen naar innovatieve en vernieuwende duurzame oplossingen. Dat vinden wij een goed teken, want samen kunnen we tot gave oplossingen komen en verschil maken. 

Om duurzaamheid te waarborgen incorporeren we onze 4 ‘R-en’:

  • REDUCE: we verminderen afval door slim om te gaan met materialen
  • REUSE: we hergebruiken (rest)materialen op een slimme en creatieve manier
  • RECYCLE: wat overblijft recyclen we tot nieuw materiaal om vervolgens in concepten in te zetten
  • REPEAT: bovenstaande doen we elke dag opnieuw, zo wordt het onderdeel van ons DNA.” 

Dat klinkt goed, kun je toelichten wat dat betekent in de praktijk?
“Zeker! We werken bijvoorbeeld samen met Green Waste, het bedrijf dat onze afvalstromen verwerkt. Zij zorgen ervoor dat houtresten worden verzameld en verwerkt tot nieuw plaatmateriaal. Die platen kopen wij terug en wordt gebruikt voor nieuwe producties. Zo maken we die cirkel rond.”

THE EYDEN BERG en 123schuifdeuren.nl deinzen er niet voor terug om ook zelf innovatief aan de slag te gaan met hun reststromen: “We kochten onlangs een plastic shredder dat plastic ‘afval’ omzet in granulaat. Dit granulaat wordt versmolten tot plaatmaterialen wat wij verwerken in onze producten. Verder maken wij gebruik van duurzame verpakkingsmaterialen, zoals eco tape en recycle folie.”

Dat verduurzaming bij THE EYDEN BERG en 123schuifdeuren.nl verder gaat dan de klantvraag, wordt duidelijk wanneer je naar het pand kijkt: “We zijn 100% van het gas af en op ons dak werden begin dit jaar 390 zonnepanelen geplaatst met behulp van Zon op Zaan. Wij vinden het belangrijk dat de zonnepanelen niet afdoen aan de esthetiek van het pand. Daar is op gelet bij de keuze voor het type zonnepaneel en de plaatsing. Het resultaat: een duurzaam én super strak dak dat helemaal past bij het bedrijf.”

Waarom zijn jullie aangesloten bij GBC Zaanstad?
“Via GBC Zaanstad willen we bijdragen aan een gezonde toekomst in de regio waar onze roots liggen. De Zaanstreek is een prachtige plek waar we graag nog lang van willen genieten. We zien de urgentie rondom duurzaamheid toenemen en daarin werken we graag samen met andere duurzame bedrijven. We zijn weliswaar een jong bedrijf, maar hebben al veel kennis opgedaan die we willen delen. Anderzijds leren we graag van anderen!” 

Waarvoor mogen Zaanse partijen jullie benaderen?
“Wij hebben veel kennis opgedaan over onder andere circulariteit en afvalmanagement die we met liefde delen met andere partijen in Zaanstad. Ook komen wij graag in contact met bedrijven en scholen waarmee wij stappen kunnen zetten richting een nog duurzamer Zaanstad. Enthousiast geworden van de voorbeelden die ik noemde? Meer weten over THE EYDEN BERG en 123schuifdeuren.nl? Schroom niet om contact met mij op te nemen!” 

Wilt u meer weten over THE EYDEN BERG en 123schuifdeuren.nl? Neem contact op met Nadine Commandeur via nadine.commandeur@eydenberg.com