2021/04/16 geplaatst in Circulair

Raam-expostie Cirulair Furniture Challenge geopend

Vanmorgen is door de wethouder Annette Baerveldt de Raam-expostie van de Cirulair Furniture Challenge bezocht. Tot en met 15 juni organiseert Green Business Club (GBC) Zaanstad in samenwerking met het Hout en Meubileringscollege (HMC) een raam-expositie met circulair meubilair. Deze meubels zijn door studenten gemaakt van lokale reststromen van Forbo Flooring en kantoor- projectinrichter GZ OfficeXperience, beide participanten van GBC Zaanstad, tijdens de Circulair Furniture Challenge.

Studenten van het HMC zijn tijdens de jaarlijkse Circular Furniture Challenge aan de slag gegaan met bestaande materialen -tot voor kort was het afval- van Forbo en GZ. De studenten hebben prachtige objecten gemaakt waar geen primaire grondstoffen voor nodig zijn geweest. In Nederland willen we in 2030 50% minder primaire grondstoffen gebruiken en moeten dit bestaande materialen worden. Reduce, reuse, repair en recycle zijn belangrijke stappen voor circulariteit.

De komende twee maanden presenteren we het circulaire meubilair op een tweetal locaties tijdens een raam-expositie. Je kunt tijdens een wandeling of fietsrit bij onderstaande adressen langsgaan en vanaf ‘buiten’ door de ramen de expositiestukken bekijken.

Je mag door de ramen gluren bij Bij FKG Architecten op de Stationstraat 21 in Koog aan de Zaan waar je onder andere prachtige hanglampen en een poef kunt bewonderen. Allen gemaakt van linoleum in de al bestaande kleur. En bij het spiksplinternieuwe kantoor van GZ op de Schoot 3 in Westzaan kun je door hun ramen (naast het fietspad) een prachtige tafel bewonderen vervaardigd van verschillende lagen plaatmateriaal, een opvallende kast met een basis van een bestaand stalen frame. Tevens zie je een wandpaneel gemaakt van diverse reststukken.

Laat je inspireren door deze raam-expositie!