2020/10/01 geplaatst in Afval, Circulair

De Circular Furniture Challenge – eerste evaluatiemoment

Drie weken na de kick-off van de Circular Furniture Challenge, vond op donderdag 24 september het eerste evaluatiemoment plaats bij het Hout- en Meubileringscollege (HMC) te Sloterdijk. Vijftien studenten lieten hun eerste werk zien aan designers Peter Albertz van Forbo Flooring en Patricia Keizer-Noorlander en Saskia Dekker van GZofficeXperience. Zij waren aanwezig om vragen van studenten te beantwoorden en hen te voorzien van feedback en advies.

De Circular Furniture Challenge is de uitdaging waarin studenten gebruikersvoorwerpen maken van reststromen van Zaanse organisaties. Deze challenge is georganiseerd vanuit de werkgroep Circulair van de Green Business Club Zaanstad.

De studenten zijn aan de slag gegaan met de beschikbare materialen. De opzet van de challenge vraagt creativiteit van de studenten en biedt de ruimte om te experimenteren. Zo wordt er onder andere gekeken naar de circulariteit van het ontwerp: wat gebeurt er met het product aan het einde van de levensduur? Zijn de materialen goed uit elkaar te halen? Is er gebruik gemaakt van lijm of andere creatieve verbindingsmethoden?

Dit eerste evaluatiemoment laat zien dat er aan creativiteit geen gebrek is binnen deze groep. “We zien super interessante experimenten met onze reststromen die zeker potentie hebben.”, aldus Peter Albertz, Innovation Manager bij Forbo Flooring.

Hieronder zijn een aantal ‘sneak-peeks’ te zien van de designs.

Benieuwd naar wat studenten met jouw reststromen kunnen? Ben of ken jij een (Zaanse) onderwijsinstelling die hier ook graag mee aan de slag wilt gaan? Neem dan contact op met Anne Twilt, programmamanager Zaanstad via anne@greenbusinessclub.nl.