2020/09/16 geplaatst in Afval, Circulair

De Circular Furniture Challenge is van start

Maandag 7 september vond de kick-off sessie van de Circular Furniture Challenge plaats bij het Hout en Meubileringscollege. Zestien enthousiaste studenten gaan de komende tien weken aan de slag om van reststromen van Zaanse ondernemers circulaire gebruiksvoorwerpen te maken!

Vorig jaar organiseerde GBC Zaanstad de eerste editie van de Circular Furniture Challenge: een challenge waarin studenten worden uitgedaagd om met bestaand materiaal uit reststromen een vernieuwend, duurzaam circulair en functioneel object (zoals een meubel) te ontwerpen en dit was een groot succes!

Bregje Smulders van Forbo Flooring Systems en Jens Fechter van GZ OfficeXperience waren bij de kick-off aanwezig om de studenten te vertellen over hun uitdagingen met reststromen, en de ambitie om deze circulair in te zetten. Vervolgens maakte de studenten kennis met het materiaal waar zij de komende weken mee zullen werken. Daaronder bevonden zich ook reststromen van Eydenberg Retail Projects, zoals stalen frames en bakken.

De Circular Furniture Challenge is een initiatief van Green Business Club Zaanstad – werkgroep circulair. Het doel van de werkgroep is het sluiten van ketens met focus op de lokale samenwerking tussen industrie, MKB-ers, overheid en onderwijs. Ons motto is afval bestaat niet. We versterken circulaire initiatieven en proberen, zoeken kansen om op te schalen en delen kennis en ervaring met elkaar.