2020/09/08 geplaatst in Energie

Opnieuw 100 energiescans beschikbaar voor Zaanse bedrijven!

Wegens succes verlengt: 100 nieuwe energiescans beschikbaar voor Zaanse bedrijven!

In de eerste helft van 2020 voerde de Green Business Club Zaanstad 100 energiescans uit bij Zaanse ondernemingen. Het resultaat? Nu is er al concreet voor €172.806,- in duurzame maatregelen geïnvesteerd door Zaanse ondernemers; en er staan nog veel offertes uit. Alle gescande bedrijven samen hebben een potentie van 6.686 ton CO2 besparing en daarmee maken we samen impact op een duurzamere Zaanstad.

Energiescan biedt bewustwording en inzicht
Bijna 100 Zaanse ondernemers hebben reeds een scan afgenomen. Wij belde met Patrick Schaar, bedrijfsleider bij Keijzer Papier, om hem te vragen over zijn ervaring met de energiescan.

Dhr. Schaar vertelt over zijn motivatie om een energiescan af te nemen: “door de meldplicht moet je een hoop verantwoording afleggen over je energieverbruik. Naast de huidige situatie moet je ook kunnen aangeven wat je plannen zijn om in de toekomst verbeteringen aan te brengen. De energiescan was een goede manier om hiermee aan de slag te gaan”.

De energiescan blijkt een goede tool voor meer bewustwording en het inzichtelijk maken van de situatie, en kost bovendien weinig tijd of moeite. “Klimaatroute is twee keer langs geweest. Ze liepen het pand door en keken hoe de situatie momenteel is. Ze maken een rapport met bevindingen en aanbevelingen, het enige wat het bedrijf aan moet reiken zijn de jaaroverzichten energie”, aldus Dhr. Schaar.

Ook als je jouw pand huurt is de energiescan aan te raden. Zo kan het rapport voor Dhr. Schaar als ondersteuning helpen bij gesprekken tussen hem en de verhuurder: waar kunnen we grote stappen maken om te verduurzamen, wat levert het ons op en wat is de terugverdientijd? “Voor de scan was al besloten de overstap te maken naar dubbelglas. Maar anders had dit rapport daar zeker aan bijgedragen.”

Dhr. Schaar eindigt het gesprek met: “ik kan ondernemers zeker de scan aanraden. Het kost weinig tijd en er wordt je niets opgedrongen; ze geven echt advies. Het is vrijblijvend, en de adviseurs die het komen uitvoeren zijn erg enthousiast en bekwaam!”

We gaan dus door!
Net als Keijzer Papier BV uw pand verduurzamen? Wegens het grote succes gaan we door. We bieden weer 100 energiescans aan waarvoor u zich nu kunt aanmelden via zaanstad@greenbusinessclub.nl! Wanneer u zich aanmeldt mag u het volgende van ons verwachten:

  • Duidelijk inzichtelijk waar uw bedrijf energie kunt besparen, of energie kunt opwekken. 
  • Een maatwerk scan met daarop alle duurzame maatregelen voor uw bedrijf.  Inclusief in inschatting van de kosten, rendement en terugverdientijd. Bekijk hier een voorbeeldscan.
  • Eén jaar begeleiding & advies zonder verdere kosten. Of het nu gaat om de besparingsmaatregelen, het beoordelen van de offertes of financieel advies over de investering in energiebesparing. 
  • Door middel van collectieve inkoop kunnen we uw kosten verder verlagen.

Uit eerder uitgevoerde MKB energiescans blijkt dat deze ondernemers binnen drie jaar meer dan 30% op hun energiekosten hebben bespaard.

Aanbod
Dankzij de ondersteuning van Provincie Noord-Holland ontvangt u 50% korting op de scan en betaalt u daarom maar €200,- (per 1.000 m2). Indien u besluit een duurzame investering te doen via een aangesloten Zaanse leverancier, krijgt u dit bedrag als korting op uw factuur waardoor u de scan snel kan terug verdienen! 

Meer informatie of aanmelden? Stuur een e-mail naar Zaanstad@greenbusinessclub.nl, dan nemen we contact met u op.