2020/06/16 geplaatst in Circulair

Participanten GZ en Rutte Groep werken samen in innovatief circulair bouwproject

Ondanks de corona-perikelen weten bedrijven in Zaanstad elkaar goed te vinden voor samenwerkingen, zo blijkt uit de nieuwe samenwerking tussen Rutte Groep en GZ OfficeXperience rondom het gloednieuwe pand van GZ. Als onderdeel van GZ’s ambitie om een zo duurzaam mogelijk pand te bouwen is de fundering gestort met het revolutionaire Freement: een circulair cement van Smart Circular Products (onderdeel van Rutte Groep).

“Twee maanden geleden sprak ik voor het eerst met Rick Rutte vanuit mijn toenmalige rol als voorzitter bij de GBC Zaanstad. Wij raakte aan de praat over het circulaire cement en ik was snel overtuigd: dit is gaaf.” aldus Wout van Laar, directeur van GZ OfficeXperience en bestuurslid van GBC Zaanstad. “Duurzaamheid en lokale partnerships staan bij de bouw van het nieuwe pand hoog in het vaandel; deze samenwerking sluit daar naadloos op aan.”

Vooraf was er twijfel vanuit de aannemers over het product van Rutte Groep. “Ze geloofden gewoon niet dat het mogelijk was, circulair beton”, zegt Wout. Voorheen is het nooit gelukt beton circulair te maken. Freement is een vernieuwende en enorme stap in de richting van een circulaire sloop- en bouwwereld.

Toen de aannemers het zelf zagen waren zij overtuigd. Inmiddels is er zelfs sprake van extra toepassingen van Freement. “Naast de fundering zetten we het circulaire beton ook in voor onze vloeren. Deze toepassing is nog nooit eerder gedaan, daar hebben we een leuke primeur te pakken.”

Ook Rutte Groep geeft aan erg blij te zijn met de samenwerking en de toetreding tot de GBC Zaanstad. “Het is fijn om  aan te sluiten bij een groep mensen en bedrijven uit de regio die echt geloven in de nieuwe duurzame en circulaire economie van de toekomst. Met al de fantastische partners in de GBC Zaandam zullen we de komende periode bekijken hoe we gezamenlijk de regio Zaandam verder kunnen verduurzamen!” aldus Rick Rutte.