2020/02/10 geplaatst in Algemeen, Energie

GBC Zaanstad en Gemeente Zaanstad laten de zon stralen op Zaanstad

Laatste kans op gunstige SDE+ subsidie voor zonnepanelen; schrijf u in voor 23 maart!

Met het project Zon op Zaan willen Green Business Club Zaanstad en gemeente Zaanstad bedrijven enthousiast maken voor het opwekken van zonne-energie. Voor de aanschaf van zonnepalen kunnen bedrijven gebruik maken van een subsidieregeling van de rijksoverheid, de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Vanuit het project krijgen geïnteresseerde bedrijven gratis ondersteuning bij het technisch haalbaarheidsonderzoek voor het plaatsen van de zonnepanelen tot en met de SDE+ subsidieaanvraag. Heeft u een bedrijfspand in Zaanstad? Doe dan voor 23 maart mee met Zon op Zaan en maak gebruik van de aantrekkelijke subsidieregeling van de Rijksoverheid!

Waarom zonnepanelen?
Met zonnepanelen op uw bedrijfsdak kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen. Tegelijkertijd geeft het verduurzamen van uw locatie uw imago een boost. En u verbetert de milieuclassificatie voor uw gebouw; wat relevant is voor toekomstige milieuwetgeving.
Deelnemers kunnen rekenen op:
· Subsidie aanvraag door Devcon Ecosystems
· Een vrijblijvend en op maat gemaakt zonnepanelen plan voor uw dak
· Ontzorging & begeleiding bij de investering in zonnepanelen

Zelf investeren?
Dat kan, maar hoeft niet. Het voordeel van zelf investeren is natuurlijk een hoger rendement. U heeft meerdere mogelijkheden, die wij voor u inzichtelijk gaan maken:
· Zelf investeren in de zonnepanelen en zelf de stroom gebruiken;
· Niet zelf investeren, maar wel zelf de stroom gebruiken: u betaalt dan een leasebedrag voor de zonnepanelen, maar bespaart per saldo wel direct op uw energiekosten;
· Uw dak verhuren; u ontvangt een aantrekkelijke huur en gebruikt niet zelf de stroom.

Om welke subsidie gaat het?
De SDE+ subsidie is bedoeld voor bedrijven en organisaties met een grootverbruikersaansluiting (een aansluiting op het elektriciteitsnet met een totale maximale doorlaatwaarde van meer dan 3*80 A). Klik hier voor meer informatie over deze SDE+ subsidie.

Meedoen?
Samen met u willen we onze stad duurzamer maken. De subsidieregeling is voor bedrijven, instellingen en non-profitorganisaties. De SDE+ subsidie is populair en wordt veel aangevraagd. Om kans op toewijzing te verhogen doet u de aanvraag bij voorkeur voor 23 maart a.s.

Schrijf u hier snel in voor de voorjaarsronde 2020! Wilt u eerst meer informatie over Zon op Zaan? Stuur dan een mail naar zaanstad@greenbusinessclub.nl

Voorwaarden voor aanmelden:
Eigen dak
Bedrijven met een netaansluiting groter dan 3x 80A (groot verbruik) = SDE+ subsidie; bedrijven met een klein verbruik (3 x 80A of kleiner) kunnen gebruik maken van de EIA en KIA. Alle bedrijven kunnen zich aanmelden bij Zon op Zaan en worden verder geholpen.