2019/11/26 geplaatst in Afval, Algemeen, Circulair, Energie, Mobiliteit, Organisatie

Succesvol en inspirerend participantenoverleg bij Rutte Groep

Green Business Club Zaanstad bestaat inmiddels ruim een jaar. Afgelopen maandag 25 november werd tijdens het tweede participantenoverleg een uitvoeringsprogramma voor 2020 gemaakt om de ambitie, Zaanstad te verduurzamen, te realiseren.

De bijeenkomst vond plaats bij Rutte Groep, een duurzame koploper in de wegenbouw. Zij hebben een unieke manier van beton scheiden ontwikkelt met de Smart Liberator. Een indrukwekkend voorbeeld van duurzaam ondernemen.

Uiteraard werd in het programma eerst kort teruggeblikt op de behaalde resultaten dit jaar: de aansluiting van nieuwe participanten, het goedbezochte CO2 café in mei, de ‘Furniture Design Challenge’, het mobiliteitsproject ten behoeve van het verduurzamen van het woon/werkverkeer in Molletjesveer/Noorderveld en de toegekende subsidie i.v.m. de gratis energiescans voor Zaanse bedrijven.

Het doel van het overleg was het aanscherpen van het jaarplan 2020. Na een discussie in twee groepen zijn de volgende speerpunten genoemd: in samenwerking met gemeente en omgevingsdienst energietransitie concreet maken, kennisdelen en energiescans uitvoeren en direct duurzame oplossingen hieraan koppelen; vervoer over water onderzoeken, laadpalen op bedrijventerreinen in kaart brengen (openbaar stellen), inzet deelvervoer per gebied iin plaats van als bedrijf; inzicht creëren in afvalstromen in samenwerking met afvalpartijen en onderwijs. Een competitie component eraan koppelen of een plogdag; uitbreiding van het netwerk.

Voorzitter Wout van Laar: ‘We kijken terug op een waardevolle en interessante participantenbijeenkomst. We hebben dit jaar weer sterke participanten mogen verwelkomen en ook zij hebben actief deelgenomen. Een mooie mix van mensen uit verschillende sectoren die allemaal de handen uit de mouwen willen steken op het gebied van duurzaamheid. Erg inspirerend en motiverend!’