Green Deal | Nieuwe Waterweg Maassluis

Het bedrijventerrein Nieuwe Waterweg is circa 11 hectare groot en ligt pal naast de Nieuwe Waterweg, aan de buitenhaven van Maassluis. Er is een divers aantal ondernemers gevestigd, van klein tot groot. Op het terrein zijn veel van de ondernemers actief binnen de MOVE, de Maassluise Ondernemers Vereniging, die zich verbonden heeft aan de Green Deal.

Sommige ondernemers zijn al sinds jaar en dag bezig met verduurzamen en kunnen koploper op het terrein genoemd worden. Andere ondernemers zijn nog erg zoekend en gebaat bij steun en inspiratie van participanten binnen GBC Waterweg.

Eén van de ondernemers die graag voorop wil lopen in de verduurzamingsslag is Gerard Martens, van HDM. Sinds de oprichting van GBC Waterweg is hij actief lid. Circulariteit en duurzaamheid staan bij hem hoog in het vaandel. Zo heeft hij een eigen werkmaatschappij opgericht, HDM Sustainable Solutions die zich speciaal richt op duurzame oplossingen. Ook het hele pand is geïsoleerd en van zonnepanelen voorzien. Gerard ziet naast waterstof verschillende tussenstappen om te komen tot een volkomen CO2-neutrale bedrijfsvoering.

Ben je enthousiast geworden over de Green Deal Verduurzaming Bedrijventerreinen? En ben je toevallig als ondernemer gevestigd op het bedrijventerrein Nieuwe Waterweg Maassluis? Help dan nu mee van de Green Deal een succes te maken. Dat kan zowel als participant van GBC Waterweg, of als ondertekenaar / supporter van de Green Deal. Neem in ieder geval even contact op met Carola Kalishoek.