Green Deal | Nieuwe Waterweg Maassluis

Onderdeel van de Green Deal Verduurzaming Bedrijventerreinen is het vergroenen en verduurzamen van het bedrijventerrein Nieuwe Waterweg Maassluis. Green Business Club (GBC) Waterweg meer dan ambitieus: het gaat niet alleen om het besparen van energie, maar ook om het aantrekkelijker maken van de omgeving van dit terrein. Kortom, om samen met de ondernemers een toekomstbestendig bedrijventerrein te ontwikkelen.

De focus ligt op concrete projecten. We starten met een duurzaamheidsscan, die in september en oktober 2021 uitgevoerd wordt door Stichting Stimular. Daarbij gaan we samen met de ondernemers aan de slag om projecten op te zetten. Denk hierbij aan de thema’s energietransitie, mobiliteit, circulaire economie, klimaatadaptaties & biodiversiteit Zowel individueel per onderneming als gezamenlijk op het hele terrein.

Het bedrijventerrein Nieuwe Waterweg is circa 11 hectare groot en ligt pal naast de Nieuwe Waterweg, aan de buitenhaven van Maassluis. Er is een divers aantal ondernemers gevestigd, van klein tot groot. Op het terrein zijn veel van de ondernemers actief binnen de MOVE, de Maassluise Ondernemers Vereniging. Sommige ondernemers zijn al sinds jaar en dag bezig met verduurzamen en kunnen koploper op het terrein genoemd worden. Andere ondernemers zijn nog erg zoekend en gebaat bij steun en inspiratie van participanten binnen GBC Waterweg.

Eén van de ondernemers die graag voorop wil lopen in de verduurzamingsslag is Gerard Martens, van HDM. Sinds de oprichting van GBC Waterweg is hij actief lid. Circulariteit en duurzaamheid staan bij hem hoog in het vaandel. Zo heeft hij een eigen werkmaatschappij opgericht, HDM Sustainable Solutions die zich speciaal richt op duurzame oplossingen. Ook het hele pand is geïsoleerd en van zonnepanelen voorzien. Gerard ziet naast waterstof verschillende tussenstappen om te komen tot een volkomen CO2-neutrale bedrijfsvoering.

Ben je enthousiast geworden over de Green Deal Verduurzaming Bedrijventerreinen? En ben je toevallig als ondernemer gevestigd op het bedrijventerrein Nieuwe Waterweg Maassluis? Help dan nu mee van de Green Deal een succes te maken. Dat kan zowel als participant van GBC Waterweg, of als ondertekenaar / supporter van de Green Deal. Neem in ieder geval even contact op met Carola Kalishoek.