Green Deal | Delta KW Havens

Onderdeel van de Green Deal Verduurzaming Bedrijventerreinen is het vergroenen en verduurzamen van het bedrijventerrein Delta KW Havens in Vlaardingen. Green Business Club (GBC) Waterweg is meer dan ambitieus: het gaat niet alleen om het besparen van energie, maar ook om het aantrekkelijker maken van de omgeving van dit terrein. Kortom, om samen met de ondernemers een toekomstbestendig bedrijventerrein te ontwikkelen.

De focus ligt op concrete projecten. We starten met een duurzaamheidsscan, die in september en oktober 2021 uitgevoerd wordt door Stichting Stimular. Daarbij gaan we samen met de ondernemers aan de slag om projecten op te zetten. Denk hierbij aan de thema’s energietransitie, mobiliteit, circulaire economie, klimaatadaptaties & biodiversiteit. Zowel individueel per onderneming als gezamenlijk op het hele terrein.

Vlaardingen is al sinds de 14e eeuw een havenstad en verbonden met het water. De meeste Vlaardingse bedrijventerreinen en havens liggen in een langgerekte strook met het gezicht naar de Nieuwe Maas. Zo ook het bedrijventerrein Delta KW Havens, waar kleinere productiebedrijven, zware chemie en een grote afvalverwerker gehuisvest zijn. Maar ook restaurants en andere uitgaansgelegenheden zijn hier thuis.

Deze boeiende plek aan de Nieuwe Maas is een bloeiend centrum van creativiteit, productie en innovatie. Er is hier veel openbare groene ruimte met woningen die georiënteerd zijn op de rivier, maar op het gebied van zakelijke duurzaamheid, energietransitie en biodiversiteit kunnen hier nog grote stappen worden gezet.

GBC Waterweg kan de ambitieuze ondernemersverenigingen ondersteunen met kennis, kunde en connecties. Zo kunnen we de lat nog net wat hoger leggen en samenwerken aan een duurzaam, aantrekkelijk en toekomstbestendig Delta KW Havens.

Ben je enthousiast geworden over de Green Deal Verduurzaming Bedrijventerreinen? En ben je toevallig als ondernemer gevestigd op het bedrijventerrein Delta KW Havens? Help dan nu mee van de Green Deal een succes te maken. Dat kan zowel als participant van GBC Waterweg, of als ondertekenaar / supporter van de Green Deal. Neem in ieder geval even contact op met Carola Kalishoek via carola@greenbusinessclub.nl.