2023/09/05 geplaatst in Algemeen

Duurzame sloepentocht groot succes!

Wat een geluk hadden we met het weer! Een onvergetelijke middag waar wij samen met onze participanten samen genoten van een prachtige tocht door het adembenemende groene landschap van Midden-Delftland in elektrische sloepen met een mooi programma om kennis te delen en op te doen.

In samenwerking met de enthousiaste Olaf Hanno van Waterpoort Sportcentrum Polderpoort Vlaardingen hebben we deze unieke ervaring mogelijk gemaakt. Olaf stelde de elektrische sloepen ter beschikking en nam ons mee op een ontdekkingsreis door het schitterende natuurgebied Midden-Delfland. Onderweg maakten we een tussenstop bij Eetcafe ’t Jachthuis, waar we onder genot van een hapje en drankje, een inspirerende lezing van Olaf Hanno over de Schippersclub van Stichting Waterpoort voorgeschoteld kregen over zijn ervaring rondom het plaatsen van zonnepanelen. Een boeiend initiatief waar water en maatschappelijk verantwoord ondernemen samenkomen.

Een terugweg met ideeën
Op de terugweg bogen we ons over 5 suggesties voor mogelijke projecten:
(1) het organiseren van ‘Clean Up Walks’ op bedrijventerreinen
(2) een ‘Printless Contest’ om papiergebruik te verminderen
(3) kennissessie en mogelijke vervolgstappen rondom de CSRD en SFDR wet- en regelgeving (EU Taxonomy)
(4) plaatsen van slimme bandenpompen
(5) het verkennen van solar carports.

Hierop kwam een brede waaier aan reacties waarbij diverse ondernemers en ambtenaren hun ervaringen deelden. Er is veel kennis en ervaring beschikbaar in ons netwerk, juist ook van participanten. De mogelijkheden omtrent deze projecten gaan we verder verkennen.

Als concrete acties organiseren we in ieder geval een kennissessie CSRD organiseren en zullen we aan alle actieve bedrijventerreinen een voorstel doen om bandenpompen te gaan plaatsen, in samenwerking met de gemeenten.

Een nieuwe traditie
En zo is een nieuwe traditie geboren! Elk jaar zullen wij exclusief voor onze participanten deze sloepentocht organiseren. Het is dé gelegenheid om elkaar te ontmoeten, nieuwe verbindingen te leggen, ervaringen te delen en samen te werken aan een duurzaam Waterweggebied. Samen varen we richting een groene toekomst!
 Dank aan Olaf Hanno en Raoul Bagchus voor jullie gastvrijheid en de perfecte organisatie!

Meer informatie
Wil je meer weten over deze sloepentocht of GBC Waterweg? Neem contact op met Carola Kalishoek via carola@greenbusinessclub.nl.