2022/06/20 geplaatst in Energie

1500 zonnepanelen in ’s Gravenlandsepolder dankzij binnenhalen subsidie

De provincie Zuid-Holland heeft de subsidieaanvraag voor de subsidieregeling “Verduurzaming bedrijventerreinen” van ondernemersvereniging ’s Gravelandsepolder goedgekeurd. Hierdoor kunnen 8 le-den van de ondernemersvereniging 1500 zonnepanelen plaatsen op hun bedrijfsgebouwen. De subsidie was aangevraagd, in samenwerking met Green Business Club Waterweg (GBCW) en met ondersteuning van de gemeente Schiedam.

Het gaat om een aanvraag voor de projectsubsidie 2022-2023 “Duurzame energiemaatregelen ’s-Gravelandsepolder”, voor een totaalbedrag van € 96.488. Hiermee is 20% van de totale begroting van bijna 500.000 euro ontvangen. Hierdoor kunnen er in totaal 1500 zonnepanelen op bedrijfsgebouwen worden geplaatst.

Samenwerking ondernemersvereniging GBCW en gemeente
De subsidie is aangevraagd in samenwerking met GBCW en gemeente Schiedam. GBCW richt zich op het initiëren en realiseren van duurzame projecten op het gebied van energie(transitie), mobiliteit en circulariteit voor bedrijven in de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.
De gemeente Schiedam heeft meegeholpen met het opstellen van de subsidieaanvraag door deze financieel te ondersteunen. Dit doet de gemeente omdat het initiatief past bij de doelen op gebied van zonnepanelen en klimaat. Schiedam wil dat in 2030 op 40% van de geschikte daken een zonnepaneel ligt. Dit als onderdeel van het beleid dat ervoor moet zorgen dat Schiedam in 2050 CO2-neutraal is.

Provincie
Het doel van de subsidie van de Provincie Zuid-Holland is het creëren van een rijk vestigingsklimaat, voor een concurrerend Zuid-Holland. De stappen die nodig zijn voor de energietransitie worden door de Provincie dan ook hartstochtelijk gesteund.

Meer informatie
Wil je meer weten over de subsidieregeling? Neem contact op met Carola Kalishoek, programmamanager GBCW via carola@greenbusinessclub.nl.