2021/02/18 geplaatst in Afval, Circulair

Eerste online bijeenkomst thematafel Circulaire Economie & Afval

Op 16 februari organiseerden wij de eerste online bijeenkomst van de thematafel Circulaire Economie & Afval. Het was een energieke maar vooral inspirerende bijeenkomst waarbij werd gekeken naar kansen en mogelijkheden om zowel als collectief als met ketenpartners samen te werken in de transitie naar een circulaire economie in het Waterweggebied. Aan deze thematafel waren Irado, Rabobank, AM Recycling – In2Waste, Suez en de gemeente Schiedam aangeschoven.

Eén van de statements van de partijen was: “Niet praten, maar vooral doen!”

De participanten en betrokken partijen gaan namelijk graag aan de slag met concrete projecten, zoals het opzetten van het Circulair Ambachtscentrum, slimmer samenwerken en inkopen, experimenteren met afvalstromen en recyclen, het organiseren van informatiesessies over de wet- en regelgeving en creëren van bewustwording.

Waste Up pilot
Dave de Held, Rayondirecteur Rabobank, tevens bestuurslid GBC Waterweg presenteerde tijdens de meeting de voortgang van de Rabobank pilot Waste Up. Een pilot waarbij zij samen met Seenons 100.000 bedrijven helpen aan een restafvalvrije business door circulaire verwerking.

Slim inkopen
Daarnaast deelde Nina van den Berg, projectmanager van de GBC Zuidas, best practices door middel van een inspirerende presentatie over de aanpak van het project Zero Waste op de Zuidas in Amsterdam.

Zij bracht tevens de Circulair Inkoop Accelerator onder de aandacht. Deze leermethode is ontwikkeld door GBC Nederland i.s.m. Copper8 en PHI Factory.


Op 20 april komt de thematafel Circulaire Economie & Afval weer bij elkaar om de aanpak te bespreken. Heeft u belangstelling en wilt u meewerken aan de transitie naar een circulaire economie Waterweg? Neemt u dan gerust contact met ons op via carola@greenbusinessclub.nl of dolf@greenbusinessclub.nl