2022/06/01 geplaatst in Afval, Circulair

Winnaar GBCU Hackathon Zero Waste installeert Mini Fungi Factory op Hoog Catharijne

Op woensdag 1 juni is de Mini Fungi Factory van Fungi Factory geïnstalleerd op Hoog Catharijne. De Mini Fungi Factory is een mobiele no-waste kweekkast waarin het koffiedik van 1000 consumpties gebruikt wordt als grondstof voor oesterzwammen. Deze kweekkast is de komende maanden te bezichtigen op diverse locaties rondom het Stationsgebied.

Fungi Factory is een Utrechts bedrijf dat al jaren paddenstoelen kweekt op reststromen uit de stad. In maart 2022 nam Fungi Factory deel aan de GBCU hackathon Zero Waste, waar zij een van de vijf winnaars werden. Alle winnaars ontvingen €2000 en een introductie bij de participanten van GBCU. Met als doel om de circulaire economie in het gebied een boost te geven en het grotere publiek meer bekend en enthousiast te maken.

Plaatsing Mini Fungi Factory op Hoog Catharijne
Fungi Factory is het eerste initiatief dat nu wordt gerealiseerd: Wij zijn heel trots op dat onze Mini Fungi Factory als eerste op Hoog Catharijne mag staan. Hiermee kunnen we veel mensen laten zien hoe circulaire economie eruit ziet. En in deze kast wordt het proces supermooi inzichtelijk gemaakt.”, aldus Ilse Draaisma.

Klépierre pakt de primeur door als eerste participant een Fungi Farm te plaatsen. De Fungi Farm komt het komende jaar bij meerdere participanten van de GBCU te staan, waaronder Seats2Meet en Farm Kitchen (Central Park). Beide partijen hebben deze week aangegeven positief te staan tegenover plaatsing. Movares heeft ook aangegeven een kast te willen, maar zij leasen hem en betalen er zelf voor.

Naast de Fungi Factory wonnen initiatieven BillieCup, Green-Side, De WasteBar en Afval Bedankt tijdens de GBCU Hackathon Zero Waste. Op één na zijn alle initiatieven inmiddels met participanten in gesprek over implementatie. Een uitgebreidere update over deze initiatieven volgt nog.

Meer weten
Wil je meer weten over de GBCU Hackathon Zero Waste? Neem dan contact op met Anne Twilt, via anne@greenbusinessclub.nl