Warna Krijgsman van de Volksbank wint eerste GBCU Green Pitch Night!

Op woensdag 19 juni, met een rommelend onweer als achtergrondmuziek, vond in het Stadskantoor de eerste Green Pitch Night van de Green Business Club Utrecht Centraal plaats. 10 deelnemers stuurden hun beste, spannendste, AWESOMEste en natuurlijk groenste idee voor het stationsgebied in. En het was spannend, want aan het eind van de avond ging de winnaar naar huis met 1000 euro om zijn of haar idee uit te voeren.

Warna Krijgsman wint 1000 euro met haar Awesome idee

Vijf kanshebbers, één prijs
Vijf enthousiaste pitchers kregen 10 minuten de tijd om het publiek te vermaken met hun idee. De jury, bestaande uit de bestuursleden van de Green Business Club Utrecht Centraal, stelden de volgende criteria: het idee moet Awesome zijn, Utrechts en passend bij het stationsgebied, doordacht, duurzaam en uitvoerbaar in enkele maanden. De volgende pitches passeerden die de revue: vergroening van het Beatrixgebouw door het plaatsen van planten of doeken met natuurprint op bestaande richels, het maken en plaatsen van insectenhotels in het stationsgebied, het aanleggen van visuele vergaderroutes door het stationsgebied vanuit verschillende ontmoetingsbomen om een gezonder werkklimaat te bevorderen, de aanleg van een stationstuin in De Passage, gemaakt uit materiaal van oude treinonderdelen en het vervaardigen van een NoSUPcup, een statiegeldbeker die alle wegwerpbekers overbodig maakt.

De NS presenteert ‘De Stationstuin’.

Herkenbaarheid van gebouwen in de stad vergroten
De jury koos na kort beraad unaniem voor inzender Warna Krijgsman van de Volksbank. Vol enthousiasme pitchte zij haar idee van het Utrechtse insectenhotel. “Wij willen beeldbepalende gebouwen in Utrecht op kleine schaal uitvoeren als insectenhotel. De hotels maken we zoveel mogelijk van afvalmateriaal en hangen deze bijvoorbeeld op het Jaarbeursplein. Door de vorm vergroten we de herkenbaarheid van gebouwen in de stad en tegelijk brengen we de natuur wat dichterbij voor de bezoeker van het stationsgebied. Het lijkt ons fantastisch als we de bouwtekening ook online beschikbaar kunnen maken, zodat iedereen straks zelf zijn eigen unieke Utrechts insectenhotel in elkaar kan zetten en in zijn tuin ophangt!”

Het Insectenhotel van Warna Krijgsman

Glimlach op je gezicht
Jacco Buisman, voorzitter van de GBCU zegt over de winnende pitch: “Het insectenhotel van Warna bracht bij de juryleden de grootste glimlach op het gezicht. En als dat bij ons zo is, gebeurt dat straks ook bij andere mensen die de hotels tegenkomen in de stad. Dit idee past heel goed bij wat we voor ogen hadden: iets echt Utrechts dat praktisch goed uitvoerbaar is. Daarbij heeft Warna haar idee op een prima manier gepitcht, wij zagen het direct voor ons.”

Verbindingen leggen
De organisatie lag in handen van Lara Simons van Bureau Brick en Stephanie Stobbelaar van Eev – Evenementenbureau Gemeente Utrecht. Beiden waren erg blij met het aantal inzendingen en de enthousiaste reacties van de bezoekers. We wilden graag verbindingen leggen tussen medewerkers van de verschillende participanten, aldus Lara Simons. Ook wilden we hen actiever betrekken bij het uitvoeren van projecten van de Green Business Club. Mooi meegenomen is dat we sportieve “concurrentie” uitlokken, want jullie bedrijf hoort deze prijs toch eigenlijk te winnen?!”

Er is meteen een tweede editie gepland: op 6 november 2019 komen we weer samen. Eregast is daar Warna, zij vertelt deze avond hoe zij haar idee heeft uitgevoerd. Dus… ga vast samen met je collega’s nadenken over jouw pitch zodat jouw bedrijf de volgende is die wint!

Meer weten over de Pitch Night en de voorwaarden om mee te doen? Klik hier voor meer informatie