2021/06/14 geplaatst in Groen

Van Groene Oase tot Lomboktuin

Deze zomer transformeert de Groene Oase van het Moreelse Park tot Lomboktuin op het Westplein. De Groene Oase is een jaar geleden geopend in het Moreelse Park met het idee om een prettige groene plek te creëren in het stationsgebied. In het afgelopen jaar is de Groene Oase goed gebruikt door allerlei verschillende doelgroepen.

Nieuwe locatie
De opzet van de Groene Oase was tijdelijk en de verschillende elementen zijn zo gebouwd dat ze hergebruikt kunnen worden op een nieuwe locatie. Na een jaar in het Moreelse park, hebben we nu een nieuwe locatie gevonden: het Westplein. Daar gaan de onderdelen van de Groene Oase, die ontworpen en gemaakt zijn door Buurman Utrecht, verder als Lomboktuin.

Lomboktuin
Lomboktuin is een project van Green Business Club Utrecht Centraal, geïnitieerd door buurtbewoners en vrijwilligers die van het Westplein een prettige groene plek willen maken. Net als de Groene Oase, is Lomboktuin ontworpen door Buurman Utrecht en en wordt onderhouden door Donkergroen.

Het Westplein gaat over een paar jaar volledig op de schop en wordt omgebouwd tot Lombokplein. De wegen worden verlegd, er komen woningen en een park. De Lomboktuin komt op de plek waar het park gepland is en zal naar verwachting 3 jaar kunnen blijven bestaan totdat er ruimte gemaakt moet worden voor de bouwwerkzaamheden.

Tot die tijd wordt het Westplein, naast het project Lomboktuin, nog door nog twee andere  initiatieven gebruikt: Perron West, organiseert sinds twee jaar allerlei buurtactiviteiten vanuit de bijzondere locomotief. Sinds dit jaar is ook het initiatief Creative Playground aangesloten. Zij gaan deze zomer aan de slag met culturele en creatieve buurtactiviteiten, waaronder een kunstexpositie en een WasteBar waar mensen hun zwerfafval in kunnen leveren.

Hou voor informatie over de verschillende activiteiten de social mediakanalen van Perron West in de gaten. Er komen genoeg dagen aan dat ze handjes kunnen gebruiken bij het aanleggen en onderhouden van de Lomboktuin!

Meer informatie? Neem contact op met Tirsa van der Laan, programmamanager GBCU via tirsa@greenbusinessclub.nl.