Utrecht Centraal doe(t) het licht uit

Ook al levert het imposante beelden op, participanten van Green Business Club Utrecht Centraal willen een Stationsgebied waar structureel géén onnodige lichten branden tussen 23.30 uur en 6.00 uur. Dit is in eerste instantie een oproep aan bedrijven, bewoners, eigenaren, beheerders, horeca en andere ondernemers gevestigd in het gebied rondom Utrecht Centraal om het licht uit te doen. Welke organisaties onderschrijven de ambitie en zijn bereid zich in te zetten voor een donker Stationsgebied?

Uiteraard is succes afhankelijk van veel factoren: een beheerder heeft maar beperkt invloed op het gedrag van huurders, net zoals dat huurders weer afhankelijk zijn van beheerder en eigenaar voor lichten in de gezamenlijke ruimtes. Ook binnen organisaties en gebouwen spelen veel factoren een rol: hoe is het technisch geregeld, is er aanwezigheidsdetectie en werkt deze naar behoren? Eén ding is zeker: een donker Utrecht Centraal realiseren we samen. Hulp nodig? Afgelopen november was er een digitale kennissessie waarin Rob Vermeij de ervaringen deelt van ABN AMRO.

Mee doen? Aanmelden kan via deze link.

Utrecht doe(t) het licht uit in de media
De campagne is opgepikt door onderstaande media, waar onze projectleider Marcel Boerefijn over in gesprek ging:
AD: Utrecht doe(t) het licht uit: dit is waarom de lampen in kantoren ‘s nachts gewoon uit moeten
RTV Utrecht: Deze campagne zet zich in tegen lichtverspilling rondom Utrechts stationsgebied


Zit je níet aan de knoppen, maar wil je Utrecht ook donker in de nacht? Sharing is caring! Deel de video of posts op sociale media (zoals deze via Linkedin). Een donker Utrecht realiseren we samen!

De nachtelijke beelden zijn gemaakt door Marc van Weeren.