2018/06/01 geplaatst in Afval, Algemeen, Circulair, Groen, Mensen, Mobiliteit

Kennismaken en kennisdelen tijdens het GBCU Stakeholdersontbijt

Een – letterlijk – warm onthaal voor onze veertig stakeholders en participanten tijdens het Stakeholdersontbijt op donderdag 31 mei. Terwijl het kwik buiten steeg, genoten we van een bijzonder én duurzaam ontbijt bij circulair restaurant The Green House. Daarna namen onze bestuursleden Jacco Buisman, Wilma Kreikamp en Hans van Walsem elk een groep mee voor een wandeling door stationsgebied Utrecht Centraal.

Kennismaken en kennisdelen stonden deze donderdagochtend centraal. Wie is de Green Business Club Utrecht? Waarom werken we aan een duurzaam en leefbaar stationsgebied? Wat hebben we tot nu toe bereikt? Tijdens de wandeling vertelden de bestuursleden meer over de activiteiten van de GBCU en namen we een kijkje bij de projecten die door de werkgroepen gerealiseerd zijn én worden in het gebied. Denk aan de Complimentenpoort, deelauto’s van We Drive Solar en de verduurzaming van het goederenvervoer. Jacco Buisman, voorzitter van de GBCU: “Erg mooi om zo met al onze participanten, vrienden en stakeholders, waaronder het Ondernemersfonds Utrecht, bij elkaar te zijn. Ook fijn om te kunnen genieten van de onderlinge uitwisselingen en de toelichtingen op onze doelstellingen, werkwijze en projecten.”

stakeholdersontbijt-gbcu

Een stationsgebied waar iedereen zich thuisvoelt

We mochten een speciaal welkom heten aan de wethouder van het Stationsgebied, Victor Everhardt. “Het was een inspirerende bijeenkomst waar ik zag dat mensen zich willen inzetten voor een Utrechts Stationsgebied waar iedereen zich thuis voelt. Het zijn bedrijven en organisaties die zich verantwoordelijk voelen voor schone lucht en een groene omgeving. Of het om reizigers, werknemers of bewoners gaat: we kiezen met elkaar voor een leefbare aantrekkelijke levendige omgeving.”

wethouder-stationsgebied-victor-everhardt

“Het was een inspirerende bijeenkomst waar ik zag dat […] bedrijven en organisaties zich verantwoordelijk voelen en willen inzetten voor schone lucht en een groene omgeving.”

– Victor Everhardt

De Green Business Club Utrecht bedankt iedereen voor zijn of haar komst en in het bijzonder The Green House, We Drive Solar, Renee van den Heuvel, Aletta Koster en Tom Prosman voor hun bijdrage en uitleg.

Foto’s

Bekijk hieronder de foto’s van het Stakeholdersontbijt 2018.