2021/06/24 geplaatst in Algemeen

Ontmoet onze nieuwe participant: Creative Valley!

We mogen weer een nieuwe participant verwelkomen bij Green Business Club (GBC) Utrecht Centraal: Creative Valley! Tijd om kennis te maken met onze nieuwe participant en daarom gingen wij in gesprek met Anne van ’t Hoog en Anita Bleij over hun link met Utrecht, waar zij zich de komende tijd op gaan richten, tips voor ondernemers die willen verduurzamen en het participantschap met GBC Utrecht Centraal.

De link met Utrecht
Creative Valley zit in het hart van het Stationsgebied met het gezicht naar de binnenstad. Een 24-uurs gebouw met retailers, kantoren en ‘short-stay appartementen’. Allemaal zijn ze in verbinding met elkaar door het concept en het ontwerp van het gebouw. En in dit gebouw werken onder andere ook Anne van ’t Hoog en Anita Bleij van Creative Valley. Anne woont in Utrecht en Anita stapt op haar e-bike vanuit Woerden naar de binnenstad van Utrecht. Allebei genieten ze van de ontwikkeling in de stad en ook het Stationsgebied.

Anita: “Ik vind het fantastisch om te zien hoe anders de energie in de stad en het gebied vandaag de dag is. Het is mooi om deel uit te mogen maken van deze transitie en het wordt alleen maar mooier!”

Focus voor de komende twee jaar
Over wat de komende tijd de focus gaat krijgen, vertelt Anita het volgende: “We willen graag nog meer de verbinding leggen tussen de bedrijven en ondernemers binnen Creative Valley en de stad. Er zit zo veel kennis in dit gebouw en het zou mooi zijn als we de community kunnen verbinden met bedrijven uit de stad.”

Creative Valley en GBCU
Bij Creative Valley houden ze van out of the box denken en zijn ze goed in omdenken. Op het gebied van duurzaamheid zijn ze wat betreft hun pand, erg ver: “We houden ervan om out of the box te denken. Ons pand is wat betreft duurzaamheid erg ver. We hebben daktuinen en de zonnepanelen zien er indrukwekkend uit! Iedereen is altijd welkom om een keer te komen kijken! En de reden dat we zijn aangesloten bij GBCU is een stukje kennis. We hebben nooit alle kennis en is dit de plek om te leren van andere participanten. Daarnaast is het leuk om ons weer in een nieuw netwerk te begeven!”

Als participant van GBCU kijken ze uit naar het verkrijgen van nieuwe inzichten en het meedenken in groter geheel: “Creative Valley stopt niet buiten deze muren, maar de omgeving van het gebouw is ontzettend belangrijk bij de beleving van onze bewoners en gasten. Bij GBCU hoop ik nieuwe inzichten te krijgen, wil ik graag meedenken in het grotere geheel en duurzaamheid is hierin erg belangrijk. Dit is voor ons allemaal nieuw en denk ik dat we veel kunnen leren van iedereen binnen dit netwerk!”

Je kan ons altijd bellen!
Anne en Anita zijn te bereiken voor verschillende dingen. Waar je ze over kan bellen, vertelt Anne het volgende: “Je kan ons bellen voor een borrel of lekker eten! We hebben een eigen hospitality team en een eigen chef-kok tot onze beschikking. Iedereen die hier woont, verblijft of kantoor houdt, blijft voor het aanbod, omdat het gezond en divers is. Ook zijn we te bereiken als je wil vergaderen, werken, samen komen met je collega’s of een mooie definitieve plek in het kantoor wilt. Een lekker diner of feestje geven op het dakterras is ook mogelijk! Daarnaast kan je ons ook bellen voor werkadvies om te sparren over wat een nieuwe manier van werken kan zijn. We kunnen een klankbord zijn voor hoe je werken optimaal kan inrichten voor werknemers. We zijn nieuwsgierig, denken anders en staan open voor samenwerkingen!”

Verbind, denk om, leer van elkaar en deel kennis
De tip die Anita heeft voor ondernemers die willen verduurzamen in het Stationsgebied is het volgende: “Probeer om te denken in situaties, zoek de verbinding op met andere ondernemers of initiatieven in het gebied, leer van elkaar en sta open om kennis te delen met anderen!”