2018/09/18 geplaatst in Evenementen

Oktober staat in het teken van duurzaamheid

De maand oktober staat in Utrecht in het teken van… duurzaamheid. Met de Dag van de Duurzaamheid, de Duurzame Week Utrecht en de Climate Planet die neerstrijkt op het nieuwe Jaarbeursplein.

oktober-duurzaamheid-utrecht

Twee keer duurzame rondwandeling met gids

De Green Business Club Utrecht organiseert tijdens de Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober én op vrijdag 26 oktober tijdens de Duurzame Week Utrecht – in navolging op het succes van vorig jaar – opnieuw een rondwandeling met gids langs duurzame projecten en initiatieven in het stationsgebied.

Tijdens de wandeling ontdekt je wat er al is én wat er nog (duurzaam) wordt gerealiseerd in dit gebied dat volop in ontwikkeling is. Zo komt er meer water en groen, minder asfalt en meer ruimte voor fietsers, voetgangers en het openbaar vervoer. Dit is allemaal heel zichtbaar, maar er zijn ook veel ‘onzichtbare’ duurzame initiatieven, zoals energiezuinige gebouwen, zonnepanelen op daken en warmte-koude opslag.

Aanmelden

Tijdens beide wandelingen is er plek voor maximaal 50 deelnemers. De start is bij het Stadskantoor, op Stadsplateau 1.

Dag van de Duurzaamheid
Datum: woensdag 10 oktober
Tijd: 12.00 – 13.30 uur
Aanmeldenklik hier

Duurzame Week Utrecht
Datum
: vrijdag 26 oktober
Tijd: 15.00 – 16.30 uur rondwandeling, vanaf 16.30 uur borrel in The Green House
Aanmeldenklik hier

oktober-duurzaamheid-utrecht

Ontdek het zelf met de nieuwe wandelroutekaart

Naast de rondwandeling, zet de Green Business Club Utrecht duurzaam Utrecht Centraal ook letterlijk op de kaart. Deze wandelroutekaart wordt tijdens de Dag van de Duurzaamheid gelanceerd en kan vanaf 10 oktober worden opgehaald bij het Infocentrum in het Stadskantoor.