2021/12/15 geplaatst in Groen

Nieuwe subsidieregeling voor groene daken in 2022

Veel Utrechters willen meer groen in de omgeving en daarom stijgt de populariteit van de groene daken. De provincie lanceert een subsidie waarmee onder meer bedrijven zelf aan de slag kunnen met projecten voor een groenere en gezondere woonomgeving: voor veel inwoners van de stad is het hiermee mogelijk om een groen dak te laten aanleggen.

Komend jaar wil de gemeente 700.000 euro beschikbaar stellen voor het aanleggen van groene daken. De regeling is ook bestemd voor gemeenten, scholen, bedrijven, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties. Het geld is bijvoorbeeld voor vergroening van de straat, een groenblauw schoolplein, klimaatbestendige kantoorgebouwen of maatregelen voor verhoging van de biodiversiteit in een buurt.

Flexibeler aanvragen
Vanaf januari 2022 is het de bedoeling om alleen achteraf een subsidieaanvraag te doen. Vooraf aanvragen moet wel mogelijk blijven voor mensen die grotere of verzamelaanvragen willen doen, vindt de gemeente.

Subsidiabele projecten
De belangrijkste voorwaarde voor het verkrijgen van deze subsidie, is dat het beoogde project bijdraagt aan innovatieve oplossingen voor een groenere, gezondere en klimaatbestendigere provincie. De aanleg van groene daken op woningen en het realiseren van groene gevels zijn mogelijke maatregelen. De regeling is eveneens te gebruiken voor de aanleg van kleine bossen en parken in verstedelijkte gebieden.

Verschillende soorten groene daken
Benieuwd naar wat voor groene daken er zijn? Je leest het in onze Duurzame Daken Expositie die op 9 juli plaatsvond!

Voor meer informatie, kijk op provincie Utrecht of lees het nieuwsbericht op duic.nl