2018/10/24 geplaatst in Evenementen

Bedrijven doen het licht uit voor Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht aanstaande zaterdag gaat op heel veel plekken in Utrecht het licht uit. Waarom? Om aandacht te vragen voor energiebesparing en de gevolgen van lichthinder voor de natuur. De landelijke aftrap dit jaar is extra bijzonder: die vindt namelijk plaats bovenop de Dom. De weg naar boven is muzikaal omlijst met een cabaret optreden van Vincent Bijlo en om 20.00 uur speelt beiaardier Malgosia Fiebig “Mag het licht uit”.

Licht uit bij bedrijven in het stationsgebied

Vanaf de Dom zal goed te zien zijn dat de bedrijven in het Utrechtse stationsgebied ook meedoen met de Nacht van de Nacht. Het licht gaat (helemaal of gedeeltelijk vanwege veiligheidsoverwegingen) uit bij de Volksbank, Rabobank, Jaarbeurs, Gemeente Utrecht (Stadskantoor), ProRail, Movares, RVO en WTC Utrecht (met uitzondering van restaurant Metro City Kitchen op de begane grond).

Foto: Marijn de Wit

Diner bij kaarslicht

Bij The Green House gaat ook zoveel mogelijk licht uit. In het restaurant en de kas is het donker en branden alleen (circulaire) kaarsen. Voor de koks is een beetje licht wel handig, dus het enige licht wat aanstaat is in de keuken.

Meer te doen

Naast het beklimmen van de Dom en dineren bij kaarslicht is er tijdens de Nacht van de Nacht meer te doen in Utrecht. Bij botenverhuur de Rijnstroom kun je kanoën in het donker, de sterrenwacht Sonneborgh organiseert een extra donkere (kinder)kijkavond en bij Fort Vechten volg je de lichtjesroute om het Fort in het donker te ontdekken.

Naast Utrecht doen door heel Nederland bedrijven, gemeenten, restaurants en andere organisaties het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht. Meer weten? Kijk op www.nachtvandenacht.nl.