2018/11/28 geplaatst in Mensen, Mobiliteit

Movares ‘valt 450 kilo CO2 af’ met Slimmer Reizen Challenge

Van 15 oktober tot en met 11 november deed Movares mee met de ‘Slimmer Reizen Challenge’. Een initiatief van de Green Business Club Utrecht in samenwerking met Stichting De Reisbeweging. Door heel het land organiseert De Reisbeweging al een aantal jaren Low Car Diet, de grootste mobiliteit wedstrijd van Nederland. Bedrijven melden zich aan waarna hun werknemers een maand lang de strijd aangaan en zo duurzaam mogelijk reizen.

21 procent minder CO2-uitstoot

Vóór de challenge reisde al meer dan tachtig procent van de medewerkers van Movares met het OV, “maar ook bij ons is er nog veel te winnen”, aldus Jacco Buisman, directielid bij Movares en voorzitter van de Green Business Club Utrecht. Tijdens de campagne pakten medewerkers nog vaker de elektrische fiets of auto, gingen ze meer carpoolen of werkten ze een dagje thuis. Met als resultaat 21 procent minder CO2-uitstoot. Omgerekend is dit maar liefst 450 kilo minder CO2!

Wedstrijd

Tijdens de ‘Slimmer Reizen Challenge’ werden medewerkers uitgedaagd om een maand lang zo duurzaam mogelijk te reizen. Movares bood verschillende duurzame(re) opties aan, zodat de medewerkers gemakkelijk en laagdrempelig alternatieven konden uitproberen. Via de Low Car Diet app kregen de medewerkers inzicht in hun reisgedrag en kon bijgehouden worden wie een maand lang het duurzaamste heeft gereisd. Vorige week reikte Jacco Buisman de prijzen uit.

De afdeling ‘Gebouwen en Energie’ pakten de teamprijs; een avondje elektrisch karten. En met een CO2-besparing van maar liefst 32 procent, pakte Mariet Peerboom als individuele winnaar de hoofdprijs: een half jaar lang gebruik maken van een elektrische fiets!

Movares opereert sinds 2010 al CO2 neutraal. Lees er hier meer over op de website.