2021/12/16 geplaatst in Geen categorie

Maak kennis met onze nieuwe participant: Bouwinvest!

Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) heeft er een nieuwe participant bij. Dit keer heten we Bouwinvest van harte welkom! Tijd om kennis te maken met Bouwinvest! We interviewden Joanne Roozenburg, Senior Asset Manager bij Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund, over het bedrijf, de link met Utrecht, Central Park en de toekomst.

Wie zit er aan tafel?
Joanne Roozenburg is werkzaam bij Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund als Senior Asset Manager. Ze vertelt enthousiast dat ze 20 jaar in het kantorenvastgoed zit en begonnen is in Utrecht, ze kent het gebied goed: “Ik begon er toen de Singel nog een racebaan was. Het is leuk om de ontwikkelingen in het gebied te zien. Utrecht is goed in samenwerken.” Het Bouwinvest Office Fund investeert in vier grote steden in Nederland: Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht op multifunctionele locaties. In laatstgenoemde is Central Park aangekocht en is nu volop in ontwikkeling.

Wat maakt Central Park uniek?
Central park is volgens Joanne het gebouw van de toekomst: “Op 45 meter hoogte vind je een heus park met maar liefst 1500 bomen en planten. Dat maakt het uniek. Health en well-being wordt steeds belangrijker voor medewerkers en werkgevers. Dat zie je terug in de kantoorgebouwen. We hebben slimme energiemeters en het gaat om samen delen. In Central Park kun je de meeste faciliteiten delen, denk aan het Business Center, een restaurant, een receptie en natuurlijk het park. Allemaal mogelijkheden om ook kosten te besparen als huurder.”

Wat doen jullie op het gebied van duurzaamheid?
Bouwinvest werkt hard aan de verduurzaming van het vastgoed, onder meer met zonnepanelen en de nodige energielabels en certificeringen, maar het gaat verder dan dat. Ze zetten in op ‘Real value for life’: “Het creëren van maatschappelijk én financieel rendement. Health en well-being is belangrijk daarin. We zijn bijvoorbeeld in gesprek met de cateraar omdat het belangrijk is om gevarieerd te eten. Daarbij halen we ook voedsel bij de lokale boer in Utrecht, zodat de bewegingen in en naar het gebouw worden verminderd. Als gebouweigenaar proberen we naar de gezondere opties te sturen door dit te faciliteren. Duurzaamheid en gezondheid kunnen goed samengaan.”

Waar zijn jullie nu al trots op?
Central Park is op papier al Paris Proof en daar is Joanne trots op: “Als we kijken naar Paris Proof, voldoet Central Park op papier aan de eisen. Over een jaar kunnen we daadwerkelijk zeggen wat onze uitstoot is. Het begin is er en dat willen we verder uitbouwen.”

Wat krijgt bij jullie komende twee jaar de focus? Of, wat wil je nog gaan aanpakken of leren?
Het gebouw moet nog gevuld worden. En daar zijn plannen voor: “We willen de komende twee jaar een community creëren. Een ondersteunende app rollen we uit in Central Park. Dit begint met praktische zaken, zoals een klachtenmeldpunt en het boeken van een vergaderruimte. Later voegen we de community hieraan toe en kunnen gebruikers meer met elkaar delen en om hulp of contacten vragen. Uiteindelijk moeten de huurders de app omarmen en verder onder de aandacht brengen. Daarnaast zijn we een pilot gestart met deelmobiliteit. Sinds januari loopt deze pilot bij WTC Rotterdam en dit gaan we binnenkort ook toepassen in Central Park. We zijn altijd aan het vernieuwen en kijken naar mogelijkheden. Dat kan mooi samen met GBCU.”

Wat is de meerwaarde van GBCU en wat kunnen jullie brengen als participant?
Samenwerken in een gebied is belangrijk. En daar ligt de kracht ook volgens Joanne: “Door te weten wat je buren doen, kun je van elkaar leren. Het samen kijken naar slimme, duurzame investeringen en acties die worden ondernomen. Het lijkt me leuk om rondleidingen te organiseren in Central Park om de gelegenheid te geven te leren van het gebouw en om te kijken hoe je organisaties met elkaar verbindt. De kracht van Utrecht ligt in de samenwerking!”