2024/01/22 geplaatst in Algemeen, Circulair, Energie, Groen

Lees het nieuwe GBCU-jaarplan 2024!

Het afgelopen jaar hebben onze werkgroepen verschillende projecten opgezet, uitgewerkt en gerealiseerd. Dit heeft een bodem gelegd, waarop de plannen en ambities wederom zijn vastgesteld voor 2024. Benieuwd waar de werkgroepen dit jaar mee aan de slag gaan? Je leest er alles over in het nieuwe GBCU-jaarplan!

We willen iedereen en met name de participanten hartelijk bedanken voor de inzet, activiteiten en betrokkenheid om tot ons mooie GBCU-jaarplan 2024 te komen. Niks van dit alles is mogelijk zonder steun van het Ondernemersfonds Utrecht, waar we enorm dankbaar voor zijn.

Onderstaand is er per werkgroep een kort overzicht opgesomd. De werkgroepen hebben de ambities en doelstellingen geformuleerd en bijgeschaafd, deze en alle activiteiten lees je in het jaarplan!

Werkgroep Groen Leven
Stel je voor, je stapt uit bij Utrecht Centraal en je loopt in een groene oase. In 2024 staan we voor de uitdaging om ons stationsgebied hiernaar te transformeren. Dit jaar onderscheiden we ons met het Bomenbal, het allereerste in Nederland, waar tientallen bomen bijdragen aan de vergroening van ons geliefde station.

Werkgroep Energietransitie
Onze toewijding aan een energieneutraal Utrecht Centraal blijft. De Werkgroep Energietransitie draagt met diverse pilotprojecten bij aan de realisatie van dit doel en deelt de opgedane kennis middels een GBCU café aan het einde van het jaar. Dit jaar ligt de focus naast energiebesparende maatregelen ook op collectieve opwek.

Werkgroep Circulair
De werkgroep Circulair is van koers gewijzigd en stijgt naar grote hoogte in de R-ladder! Onze focus ligt nu op duurzame inkoop, lokaal hergebruik en het ondersteunen van initiatieven die de circulaire economie bevorderen. Kennisdeling blijft hierbij cruciaal, omdat we geloven dat samenwerking de sleutel is tot duurzame vooruitgang. Verder organiseert de werkgroep de jaarlijkse plog- en plandelcompetitie, met als doel om zwerfafval te rapen in het Utrechts stationsgebied.

Meer informatie
Wil je meer weten over GBC Utrecht Centraal, de werkgroepen of participantschap? Neem contact op met onze programmamanager Tirsa van der Laan via utrecht@greenbusinessclub.nl.