2020/11/16 geplaatst in Algemeen, Geen categorie

Jacobs Douwe Egberts is GBCU participant geworden!

The Green Business Club Utrecht heeft er een nieuwe participant bij, en niet de minste, Jacobs Douwe Egberts Professional Nederland heeft zich aangesloten. Belangrijkste aanleiding hiervoor is de gedeelde visie die beiden organisaties hebben op stadslogistiek en het terugdringen van CO2 emissies in de logistieke keten.

Jacobs Douwe Egberts is geen onbekende voor de inwoners en ondernemers van Utrecht. Sinds 100 jaar wordt er op ambachtelijke wijze koffie gebrand aan de Keulse kade en menig Utrechtenaar is opgegroeid met de aroma’s van vers gebrande koffie.

Bas Stok, Manager Corporate Responsibility, jaagt de duurzaamheidsagenda aan bij Jacob Douwe Egberts Professional.
“We zitten al 100 jaar met trots in Utrecht. We kennen het gebied goed en dragen graag bij.”

De lange verbintenis met de stad heeft zich ook geuit in een trouwe klantengroep in het GBCU gebied die geniet van de producten. Duurzaamheid is voor Jacobs Douwe Egberts Professional een belangrijk thema. Jacobs Douwe Egberts Professional kiest daarbij voor een verduurzamingsaanpak door de gehele keten heen, van koffieboon tot koffiebeker inclusief het recyclen van reststromen.

“Duidelijke doelstellingen zoals het streven naar volledig verantwoord geteelde koffiebonen en thee in 2025 en een volledig recyclebaar of composteerbaar verpakkingsportfolio zijn twee voorbeelden van de uitdagende doelstellingen die we onszelf hebben opgelegd. Het reduceren van onze CO2 emissies in onze branderijen en binnen onze logistiek zijn ook een belangrijk onderdeel van deze duurzaamheidsstrategie. Samen met de participanten van de Green Business Club Utrecht Centraal zijn we er van overtuigd hier op korte termijn een positieve bijdrage aan te kunnen leveren via deelname aan de Zero Emissie Stadslogistiek werkgroep.”

We zijn heel blij met deze samenwerking en kijken uit naar komende periode!

Bekijk de duurzaamheidsagenda van Jacobs Douwe Egberts Professional.