2018/09/19 geplaatst in Groen, Mensen

Green Business Club Utrecht legt groene loper uit

Onder de plint van Hoog Catharijne, aan de kant van het Moreelsepark, heeft de Green Business Club Utrecht deze week een groene loper uitgelegd over de nieuwe wandelroute van en naar Utrecht Centraal. “We hopen dat hierdoor steeds meer mensen deze (veilige) route kiezen op weg naar kantoor of de binnenstad”, aldus Tom Prosman, voorzitter van de werkgroep die zich binnen de GBCU bezighoudt met de verlevendiging van het stationsgebied.

Tom Prosman: “De opening van de Complimentenpoort vorig jaar was de eerste stap om meer mensen deze kant van de wandelroute op te krijgen. Het stuk daarna was alleen grijs en donker en niet aantrekkelijk om onderdoor te lopen. Begrijpelijk dat mensen dan geneigd zijn snel over te steken of het fietspad te nemen. Om onveilige situaties te voorkomen, wilden we hier graag verandering in brengen.”

groene-loper-green-business-club-utrecht

Hergebruikt materiaal

Met afbeeldingen van groene bladeren op de stoep, kunstgras en bloemen tegen de betonnen zuilen en uitspraken als ‘he mooierd’ en ‘leuk dat je er bent’ op de ramen, is er een groene loper in de richting van de Complimentenpoort uitgelegd. Tom: “Het liefste hadden we natuurlijk echte planten gebruikt. Helaas was dit niet mogelijk, omdat er onder de plint geen regen valt en het vrij donker is. Alle materialen die gebruikt zijn, zijn hergebruikt (zoals afgekeurd voetbalveldkunstgras) of voorzien van een milieukeurmerk.”

Onderzoek

“We hopen dat steeds meer mensen via deze route hun weg naar kantoor weten te vinden en we gaan dat ook onderzoeken”, aldus Tom. HIK Ontwerp, verantwoordelijk voor het idee achter de groene loper, heeft vorige week geteld hoeveel mensen er liepen en welke route ze namen. In een uur tijd liep 32 procent van de 1018 mensen in totaal, over de groene loper. Veertien procent liep de route helemaal uit tot het zebrapad om daar veilig het fietspad over te steken. Tom: “Over een paar weken gaan we op hetzelfde moment nog een telling doen en dan hopen we natuurlijk dat iedereen de groene onderdoorgang kiest!”

De groene loper is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Utrecht.

groene-loper-green-business-club-utrecht

“Met het uitrollen van de groene loper, hopen we dat straks iedereen de veilige route van de groene onderdoorgang kiest!”

– Tom Prosman