2019/05/07 geplaatst in Evenementen, Mensen, Organisatie

Inschrijving eerste Green Business Challenge Utrecht geopend

Van advocaat tot consultant, bankier tot projectontwikkelaar… (young) professionals slaan in vijf maanden de handen ineen om het gebied rondom Utrecht Centraal te verduurzamen. Leiderschap, creativiteit, zingeving en concreet resultaat, daar draait dit programma om. De Green Business Challenge is een broedplaats voor duurzame ideeën en een ontmoetingsplaats voor professionals die meer diepgang willen ervaren in werk en leven. Geef je nu op!

In de Green Business Challenge Utrecht gaan 10-15 deelnemers in vijf maanden de uitdaging aan om zelf initiatieven te ontwikkelen die een concrete bijdrage leveren aan een duurzaam Utrecht Centraal. Tijdens het startweekend vormen deelnemers zelf teams rondom thema’s waarover ze gepassioneerd zijn. Naast eigen ideeën kunnen ze aan de slag gaan met bestaande cases.

Professionals met idealen… binnen 5 maanden tot resultaat!

In de Challenge word je als team uitgedaagd om in vijf maanden een concreet resultaat neer te zetten voor een duurzamere (werk)omgeving in het gebied rondom Utrecht Centraal. Ook leer je intensief en veel over jezelf en boor je nieuwe (leiderschaps)kwaliteiten aan.

Met vijf trainingsdagen, een slotdag en tussendoor ongelimiteerd coaching, krijgen deelnemers alle benodigde input om als team aan de slag te gaan. Daarnaast is er alle tijd om individueel te reflecteren op persoonlijke competenties en levensvragen.

Het programma: hoe zien deze 5 maanden eruit?

  • Kick-off 2-daagse: 25 en 26 oktober: tijdens de eerste trainingsdagen wordt de groep uitgedaagd om zelf een missie te formuleren. De teams sluiten de 2-daagse af met een duidelijke formulering van het project en de impact die ze de komende 5 maanden gaan maken. Elk team krijgt een coach. Na de kickoff gaan de teams aan de slag!
  • Het project: elk team gaat keihard aan de slag. In vijf maanden moet resultaat geboekt worden. Elk team maakt afspraken. In de vijf maanden worden de teams tot het uiterste gestimuleerd om zichtbaarheid te creëren en impact te hebben. Het uitgangspunt is dat iedereen dit naast zijn eigen werk kan doen, met een investering  van ongeveer één dagdeel in de week.
  • Doorlopende projectcoaching: elk team krijgt een ervaren coach die vijf maanden doet wat nodig is om met zijn team resultaat te boeken, op persoonlijk- en op projectniveau.
  • Check-in dagen (2x): tijdens twee check-in dagen maken de trainers de link tussen de projecten en thema’s als het hebben van impact, leiderschap durven tonen, en durven te vragen. De boodschap is: niet opgeven, je eigen leiderschap inzetten en gaan voor het hoogste resultaat mogelijk!
  • Slotmanifestatie: deze dag is de deadline voor het behalen van de geformuleerde resultaten. Op de slotmanifestatie presenteren de teams en de organisaties de resultaten van de afgelopen maanden aan een breed publiek.

Andere Young Professionals gingen je voor

In 2014, 2015, 2016 en 2017 organiseerden EyeOpenerWorks en de Green Business Club Zuidas samen de eerste vier edities van de Green Business Challenge Zuidas.

Young professionals van de RAI Amsterdam, INBO, ABN AMRO, Akzo Nobel, Dienst Zuidas, Waternet, Loyens & Loeff, Rijkswaterstaat, GO VU,  CBRE en de Natuur en Milieufederatie realiseerden in vijf maanden een aantal bijzondere initiatieven, zoals de Meatless Monday, Plastic Challenge, Car Sharing, Taste your waste en Circulaire kantoorartikelen.

Er is plek voor 10-25 deelnemers. Wie kunnen er meedoen?

  • Young professionals en andere ‘jongeren van geest’
  • Werkzaam bij een organisatie gevestigd in stationsgebied Utrecht Centraal.
  • Maximaal drie per bedrijf.
  • Bereid tot een persoonlijke tijdsinvestering van aanwezigheid bij alle trainingen en per week gemiddeld een paar uur de tijd om te doen wat nodig is.
  • Een open, actieve, nieuwsgierige en positieve grondhouding tijdens de Challenge, je stelt je coachbaar op.

Kosten

Aan deelname aan de Green Business Challenge Utrecht zijn kosten verbonden. De werkgever van de deelnemer betaalt € 2.499 euro per deelnemer. Participanten van Green Business Club Utrecht krijgen € 500,- korting en betalen € 1.999 per deelnemer.

Meer informatie en aanmelden

Heb je vragen of wil je meer informatie? Download de brochure of neem contact op met Roos Moll, trainer/coach Green Business Challenge Utrecht via roos@eyeopenerworks.org.

Direct inschrijven kan natuurlijk ook!