2022/01/19 geplaatst in Afval, Circulair

GEZOCHT: duurzame initiatieven voor Stationsgebied Utrecht Centraal

Dit jaar gaat Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) de strijd aan tegen (zwerf)afval in de openbare ruimte van het Stationsgebied Utrecht Centraal! Het doel: (zwerf)afval verminderen, de circulaire economie een boost geven en bewustzijn onder passanten in het gebied vergroten. Met dank aan het Ondernemersfonds Utrecht, organiseert GBCU een hackathon Zero Waste op 7 maart 2022!

Utrecht Centraal is nog altijd het drukste station van Nederland, met ruim 87.000 in- en uitstappers op werkdagen. Al die in- en uitstappers nemen een hoop afval met zich mee. Koffiebekers, lunchzakjes, kranten en sigarettenpeuken, het beland allemaal in – en naast – de afvalbak. Juist op zo’n drukbezochte plek ligt een grote kans voor impact, en de grootste impact maak je samen met anderen.

Daarom zoeken wij Zero Waste initiatieven om in 2022 te implementeren in het Utrechtse Stationsgebied!

Criteria
Om je Zero Waste idee of initiatief aan te melden, zijn er een aantal criteria waarnaar gekeken wordt:

  • Draagt bij aan het doel om (zwerf)afval te verminderen in de publieke ruimte van het stationsgebied;
  • Geeft de circulaire economie een boost;
  • Vergroot bewustzijn onder passanten in het gebied;
  • Implementatie in het stationsgebied is haalbaar en wenselijk in 2022;
  • We kunnen minstens drie participanten vinden die het initiatief ondersteunen/willen adopteren.

Meld je aan!
Dus heb jij een gaaf idee of initiatief dat bijdraagt aan ons doel om (zwerf)afval te verminderen, de circulaire economie te bevorderen en/of bewustzijn te verhogen? Meld je dan aan voor de Hackathon Zero Waste op maandag 7 maart van 12.30 – 17.00.

Tijdens deze hackathon werken we aan je pitch voor de jury en de participanten van GBCU. Aan het einde worden vijf winnaars geselecteerd. Wint jouw pitch? Dan ontvang je €2000, ondersteuning in projecturen en introductie in ons netwerk om jouw idee in het gebied te implementeren in 2022!

Wil je jouw duurzaam initiatief inschrijven? Dat kan via het inschrijfformulier!

Meer informatie?
Wil je meer meer informatie over deze editie van de Hackathon? Neem dan contact op met Anne Twilt, via anne@greenbusinessclub.nl