2022/03/08 geplaatst in Afval, Circulair

GBCU Hackathon Zero Waste: De 5 winnaars zijn bekend!

Afgelopen 7 maart vond de eerste editie van de GBCU Zero Waste Hackathon plaats! Dit is een initiatief van Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) in haar strijd tegen (zwerf)afval in het stationsgebied. Maar liefst zeven mooie initiatieven presenteerde hún gouden ideeën om tot een meer afvalvrij stationsgebied in Utrecht te komen, in een hybride sessie bij Seats2Meet te Utrecht. Door een vakjury met o.a. The Happy Activist zijn er vijf initiatieven uitgekozen die in 2022 direct aan de slag kunnen.

De initiatieven worden met twee dagen aan projectbegeleiding en 2000,- euro gesteund in de realisatie en implementatie in 2022. Dit project is mogelijk gemaakt met steun van het Ondernemersfonds Utrecht en de trekkingsgebieden in het Utrechts Stationsgebied.

De winnaars
Van de zeven initiatieven, zijn er vijf initiatieven uitgekozen die in 2022 direct aan de slag kunnen:
– Green Side
– Fungi Factory met de Fungi Farm
– Billie Cup
– Afval bedankt!
– Waste Bar

Benieuwd naar waar de initiatieven mee aan de slag gaan? Je leest er meer over in het Verslag GBCU Hackathon Zero Waste

Vervolg
In december presenteren we de resultaten en delen de lessons learned. Gedurende de komende periode kun je tevens af en toe op onze socials en nieuwsbrieven enkele updates verwachten. Wil je meer weten over de GBCU Hackathon Zero Waste, een initiatief of helpen met kennis of netwerk? Laat het weten via anne@greenbusinessclub.nl