2022/04/08 geplaatst in Energie

Kom naar het GBCU Café: Energieneutrale gebieden op 19 mei!

Donderdag 19 mei organiseert GBC Utrecht Centraal weer een GBCU Café: een bijzondere editie ditmaal, want het is tevens de slotbijeenkomst van de symposiumreeks ‘Van Ambtie tot Aanpak: Energieneutrale gebieden’. We sluiten feestelijk af: ons Energieconvenant krijgt nieuwe ondertekenaars!

De kick-off van deze symposiumreeks is maandag 11 april in Bunnik. In de weken die volgen zijn er verschillende online kennissessies. Het inhoudelijke programma is mede vormgegevens door partners InEnergie en Bouwinvest, bekenden van GBCU!

De bijeenkomst start met het ‘oogsten van (positieve) energie’: wat zijn de lessen die we de afgelopen 5 weken hebben geleerd in de online sessies? We geven een sfeerimpressie. Mocht je een sessie gemist hebben, niet getreurd: we delen de belangrijkste resultaten.

Panelgesprek
Na de Lessons Learned gaat er een panel in discussie: hoe krijg je iedereen mee in een gebiedsaanpak om energieneutraal te worden? Aan de hand van stellingen worden zowel het panel als het publiek bevraagd. Ook kan het publiek vragen stellen aan het panel.

Resultaten Routekaart-studie
Daarna wordt er dieper ingegaan op de ambitie van GBCU: “Utrecht Centraal Energieneutraal in 2030”. In september hebben 7 partijen een convenant ondertekend met de ambitie versneld energieneutraal te worden. Om invulling te geven aan deze ambitie heeft InEnergie een Routekaart-studie uitgevoerd. InEnergie toont de resultaten van de Routekaart-studie.

Ondertekening convenant
Tot slot brengen we de opgedane lessen uit de online sessies daadwerkelijk in praktijk en eindigen met het heuglijke moment dat nieuwe partijen zich committeren aan het convenant: o.a. TivoliVredenburg, hun cateraar Burgundy Street B.V. en Bouwinvest.
Dit wordt uiteraard gevierd met een (netwerk)borrel, waarvoor u bent uitgenodigd.

Programma
15.00-15.10u: Welkom door Ruben Verheijen en Ruud van der Stoop (voorzitters werkgroep Energietransitie)
15.10-15.50u: Sfeerimpressie (5 minuten) en pitch per sessie (5×7 minuten) door participanten
15.50-16.20u: Panelgesprek met CroonWolter & Dros, InEnergie, Hope & Taselaar over de hamvraag: hoe krijg je iedereen mee voor een gebiedsaanpak om energieneutraal te worden?
16.20-16.35u: Routekaart-studie voor gebiedsaanpak Utrecht Centraal door Simon Goessens en Reinout Hilhorst van InEnergie
16.35-16.50u: Tekenen convenant door o.a. TivoliVredenburg, hun cateraar Burgundy Street B.V. en Bouwinvest
16.50-16.55u: Afsluiting door Ruben Verheijen en Ruud van der Stoop
17.00-18.00u: Netwerkborrel

Aanmelden
Wilt u aanwezig zijn bij het GBCU Café? Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Locatie
Movares Nederland
Daalseplein 100 te Utrecht

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Tirsa van der Laan, programmamanager GBCU via tirsa@greenbusinessclub.nl

Het GBCU Café wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Utrecht